Hoppa till sidans innehåll

SDI arrangerar Orienterings EM 2020!

14 NOV 2019 11:20
Efter ett lyckat NBM arrangemang 2018 har Svenska Dövidrottsförbundet fått förtroendet av EDSO att arrangera Orienterings EM samt Junior EM mellan 29-31 Augusti 2020 i Köping, Sverige. Även Världscup för Veteraner kommer att genomföras samtidigt!
  • Uppdaterad: 14 NOV 2019 11:20

Svenska Dövidrottsförbundet arrangerade Nordisk-Baltiska Mästerskapet i Perstorp under 2018 där cirka 100 orienterare deltog, omdömen efteråt har varit väldigt positiva och EDSO (European Deaf Sports Organization) har önskat att Sverige åtar sig EM 2020. Efter intensiva förberedelser med att hitta en arrangörsförening som kan arrangera mästerskapet tillsammans med förbundet lyckades vi till slut få ett samarbete med Köping-Kolsva OK som samtidigt kommer arrangera Veteran-SM i samarbete med Svenska Orienteringsförbundet. 

 

Förbundet har presenterat vårt bud till EDSO och under dagarna har glädjande nog accepterat budet vilket innebär att Sverige till 2020 kommer att genomföras i Köping mellan 29-31 Augusti. Det fanns även förhoppningar om att Veteran-EM samtidigt skulle förläggas men dessvärre nekade EDSO till att ha ett officiellt Veteran-EM. Vi har dock bestämt att genomföra en världscup för veteraner samtidigt ändå för att förhoppningsvis få ett stort deltagarantal samtidigt som veteranerna får en möjlighet att tävla mot varandra. 

 

En ny förändring är att man nu kommer ha separata mästerskapen för såväl skogsorientering som stadsorientering som kommer ha tre olika grenar var. EM 2020 blir alltså ett skogsmästerskap med följande grenar: medeldistans, långdistans och skogsstafett. Det första EM någonsin var även ett rent skogsmästerskap som även genomfördes i Sverige då!

Organisationskommiténs ordförande tillika styrelseledamoten Per Markström kommenterade beskedet att Sverige får arrangera Orienterings EM:

"Det är med glädje att SDI fått äran och förtroendet att arrangera Orienterings EM efter att ha fått förfrågan från EDSO. Detta är ett tecken på att förbundet har ett gott anseende hos internationella organisationer gällande arrangemang. Vi ser med glädje fram emot mästerskapet!" 

 

Förbundet kommer som nämnt att samarbeta med Köping-Kolsva OK som varit väldigt positiva med att arrangera tävlingarna under mästerskapet, tävlingsledaren Alf Lindberg är även glad över samarbetet: 

"Som representant och tävlingsledare för organisationskommittén av Veteran-SM 2020, så är det med glädje vi kan hälsa Sveriges Dövas Idrottsförbundet välkomna att samtidigt med Veteran-SM, så arrangerar vi även EM för döva. Det är en spännande utmaning för oss som arrangör att samarbeta med SDI, men samtidigt glädjande att vi på detta sätt kan knyta nya relationer mellan oss. Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Köping!" 

 

En inbjudan har skickats ut till dövidrottsförbunden internationellt, för veteranerna som vill delta i världscupen är det bara att kontakta din dövidrottsförening alternativt SDI Orientering huvudansvarig Henrik Eklund på This is a mailto link 

En webbsida samt Facebooksida för själva mästerskapet kommer att etableras inom kort, mer information om detta kommer dyka upp inom en snar framtid! 

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info