Hoppa till sidans innehåll

Projektstöd - IF 2020

11 FEB 2020 10:35
Projektstöd IF från Svenska Dövidrottsförbundet för verksamhetsåret 2020


Denna form ersätter Idrottslyftet, enligt nya direktiv från RF och den gemensamma strategi 2025.
  • Skapad: 11 FEB 2020 10:35

Förbundet har 110.000 kr att fördela till de föreningar som ansöker om stöd enligt de riktlinjer som anges nedan.

I denna reform har även medel tilldelats RF/SISUs distriktförbund som dövidrottföreningar kan söka medel hos.
För mera information, ta kontakt med er distrikförbund, då i skrivande stund fortgår en process hos flertalet distrikt att ta fram sina riktlinjer i de tre områden som fördelning av medel skall ske.

I de flesta av landets idrottsföreningar finns goda idéer om hur verksamheten kan utvecklas. För att hjälpa till att göra idéerna till verklighet finns Projektstöd IF, dels ifrån Specialidrottsförbund samt från RF/SISU:s distriktsförbund. För att få stöd från Projektstöd - IF kan föreningen vända sig till sitt specialidrottsförbund (SF) samt till sitt distrikt (RF:s distriktsidrottsförbund och SISU Idrottsutbildarnas distrikt).

Projektstöd - IF är ett bidrag från staten för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet.  Detta stöd ersätter det tidigare stödmodellen Idrottslyftet

”Projektstöd – IF" övergripande syfte är att skapa förutsättningar för IF att utveckla sin barn- och ungdomsidrott i enlighet med Strategi 2025.

Målsättningen är att stärka idrotten i idrottssvaga områden, få fler ungdomar att stanna kvar i den organiserade idrotten, och att IF har utbildade barn- och ungdomsledare

 

Sökbara områden är då tre stycken att söka medel för:

• Idrottssvaga områden (enbart via DF).

• Få fler ungdomar att stanna kvar i den organiserade idrotten.

• Utbildade barn- och ungdomsledare i IF.

 

Ansökningsperioden kommer att vara under året fr.o.m. februari 2020 och ansökan skall lämnas in senast den 30 april, men beslut kommer att ta fortlöpande efter öppnade av ansökningsperioden.

Ansökan gäller för perioden 1 januari till 31 december 2020. Beslut av ansökning och utbetalning av stöd görs efter arbetsgruppen, som består av Barn och Ungdomsidrottsutskottet och utvecklingsutskottet, sammanträde.

Det kommer att skickas information via e-post till berörda föreningar därefter. I samband med besked kommer eventuella utbetalningar att göras.

Fördelningen av Projektstöd - IF görs i en bedömning där samtliga inkomna ansökningar inför aktuellt beslutstillfälle vägs in. Det betyder att en förening kan beviljas ett, flera eller inga bidrag. I möjligaste mån sker ingen minskning av ansökt belopp när bidrag beviljas.

Samtliga projekt ska innefatta en beskrivning, syfte, mål, genomförande, uppföljning samt en budget.
Återrapportering skall göras senast den 31 januari 2021 samt att förening ska ha alla sina tidigare ansökningar avslutade vid ansökningstillfället. 

Ansökan gör ni via er IdrottOnlinesida under fliken Idrottsmedel. För att ansöka om Projektstöd – IF, ska ni välja Projektstöd IF 2020/2021 – SF samt det område som ansökan avser.

 

För frågor kring Projektstöd - IF från Svenska Dövidrottsförbundet, kontakta Kenneth Lundh, generalsekreterare.

E-post  This is a mailto link

Skype sdi.kenneth

 

 

Skribent: Kenneth Lundh
Epost: Adressen Gömd

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info