Hoppa till sidans innehåll

NBDSF möte 7 september

08 SEP 2021 14:38
Igår kväll hade den nordisk-baltiska dövidrottsförbundet ett uppföljande möte kring ICSD och Deaflympics
  • Uppdaterad: 08 SEP 2021 14:38

Anledningen till denna möte, som var nummer 2 i ordningen för att ha en samverkan länderna emellan kring det som sker inom ICSD.
Deltagande länder i går var Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland, Litauien och Sverige. Island kunde ej delta i detta möte, men var med i förgående möte.

Vid förra tillfället fanns ICSDs generalsekreterare Dmitry Rebrov med i mötet en kort stund för att NBSDF ville ställa frågor kring den pågående processen med den extra kongress som skall genomföras i november månad.
Vid vår möte igår, som fanns ICSDs styrelseledamöterna Rebecca Adam och Marijo Lusic, med för att få svara på samma frågor, och att ge sin syn på hur och vad som har skett och sker inom ICSD.

Även information om Deaflympics gavs av Adam och Lusic, om den pågående arbetet kring Spelens genomförande i Brasilien, om ort skall vara i Caixas du Sol eller Rio. De sa att det kommer att inom ett par veckor komma en stödbrev av den brasilianska regeringen, som att stödja spelen i Rio och att det skall då genomföras i november 2022.

NBDSF kommer att skriva ett öppet brev till ICSD och begära ett antal förberedande åtgärder av ICSD inför den kommande kongressen, som en upprättad dagordning som inte bara innehåller de punkter som skall ta upp i extra kongressen utan även organisatoriska punkter bör tillkomma i agendan.

Skribent: Kenneth Lundh
E-post: Adressen Gömd

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info