Hoppa till sidans innehåll

Martin Johansson tog hem fjärde raka SM Guld i Discgolf

12 SEP 2019 17:49
Martin Johansson har varit en dominant i Svensk Dövdiscgolf med tre raka SM guld, han åkte till årets SM som en av de största favoriterna. Det blev ett nytt guld för Martin även om det satt långt inne.
 • Uppdaterad: 12 SEP 2019 17:49

Under helgen arrangerade 7-8 September arrangerade IK Surd SM Discgolf i natursköna Ale, en bit utanför Göteborg.

Totalt deltog 25 discgolfare i mästerskapet, där blev det en stor kamp om medaljplaceringarna för flera av dem. I Herr- och Masterklassen blev det ett officiellt mästerskap medan damerna och juniorerna tyvärr inte uppfyllde kravet för att det skulle bli ett officiellt mästerskap, tävlingarna genomfördes dock ändå i inofficiell format. Totalt blev det fyra rundor, två varje dag där varje runda bestod av 18 hål. Med andra ord blev det två intensiva dagar för samtliga deltagare.

Vädret var inte riktigt optimalt under lördagen, då det regnade ganska mycket tidigt under förmiddagen när tävlingen startade vilket ledde till blöta banor som påverkade spelet en aning men så småningom blev det bättre väder under eftermiddagen. 

I juniorklassen kunde vi se tre duktiga discgolfare från IF Nerike, bröderna Rangsjö och Viggo Hellöre. Där blev det jämnt med fina resultat från juniorerna under samtliga rundor där Viggo Hellöre till slut vann klassen med fina 278 kast. 

I damklassen var det bara två deltagare, vilket givetvis är tråkigt. Förhoppningsvis blir det ett större deltagarantal till nästa år så SM får en officiell status. Här var det en duell mellan Surdarna Hawra Faraj och Mimmi Grant där den förstnämnda vann med ynka 2 kast, en mycket jämn duell! 

I masterklassen var stockholmaren tillika Hephatisten Göran Tannlund starkast med finfina 290 kast vilket var 6 färre än förbundskaptenen Andreas Nyberg som knep silvret. Bronset tog hemmaspelaren Pär Wiklund. 

I herrklassen var David Johnsson starkast första dagen, men Martin Johansson som hade en tuff första runda åt med sin erfarenhet upp avståndet. Till slut blev det en rafflande duell mellan duon där varje kast var väldigt avgörande, där var Martin snäppet starkare och slutade på 266 kast. Ynka 1 kast före David Johnsson! 

Tidigare mästerskapen var Martin rätt överlägsen sin konkurrent men nu har konkurrensnivån höjts ytterligare och David Johnsson är absolut en guldkandidat till nästa års SM. Bronset tog Jabbar Faraj med 274 kast. 

 

RESULTAT DISCGOLF SM 2019 

 

HERRAR

 1. Martin Johansson, IF Nerike    266 kast
 2. David Johnsson, IK Surd          267 kast
 3. Jabbar Faraj, IK Surd                274 kast

 

MASTER

 1. Göran Tannlund, IK Hephata     290 kast
 2. Andreas Nyberg, IF Nerike        296 kast
 3. Pär Wiklund, IK Surd                 306 kast

 

DAMER (INOFFICIELLT)

 1. Hawra Faraj, IK Surd                361 kast
 2. Mimmi Granat, IK Surd            363 kast

 

JUNIOR (INOFFICIELLT)

 1. Viggo Hellöre, IF Nerike             278 kast
 2. Elias Rangsjö, IF Nerike              296 kast
 3. Noah Rangsjö, IF Nerike             391 kast

Skribent: Annette Rundgren / Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info