Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till Svenska Dövidrottsspelen 2021

19 FEB 2021 16:59
Svenska Dövidrottsspelen genomförs den 2-5 september 2021 i Göteborg arrangerad av IK Surd i samarbete med förbundet. Nu kommer äntligen inbjudan till spelen!
  • Uppdaterad: 19 FEB 2021 16:59

Inbjudan per PDF-fil hittar ni här:
Inbjudan till Svenska Dövidrottsspelen 2021.pdf


”Det är glädjande för Idrottsklubben Surd att vi får åta oss det ärofyllda uppdraget i att arrangera Svenska Dövidrottsspelen för andra gången. Surd arrangerade den allra första Dövidrottsspelen som genomfördes år 2003, något som blev en riktig idrottsfest där Skolmästerskapet även genomfördes samtidigt. Nu genomförs Dövidrottsspelen åter i Göteborg samtidigt som Göteborgs stad fyller 400 år.

Det har varit ett komplicerat arbete att försöka göra ett bra arrangemang under pandemin men vi har försökt vårt bästa, efter att det första inplanerade datumet 12–15 maj tvingats ställas in så har vi arbetat hårt för att säkerställa att Dövidrottsspelen kan genomföras till detta år. Idrottsklubben Surd anser det är viktigt att tävlingarna genomförs inom ett behagligt avstånd till varandra, detta då Dövidrottsspelen till en stor del handlar om gemenskapen och vi har arbetat med arrangemanget utifrån denna princip!

Det är glädjande för Idrottsklubben Surd att vi tillsammans med förbundet får arbeta med detta arrangemang som ska säkerställa att precis alla, oavsett vilken bakgrund, är välkomna till Dövidrottsspelen 2021. Dövidrottsspelen är något unikt inom Svensk Dövidrott och vi ser fram emot en idrottslig fest där alla möts med vårt gemensamma språk.

Idrottsklubben Surd hälsar alla idrottsaktiva, ledare och åskådare varmt välkomna till idrottsstaden Göteborg!”

Jonny Gustavsson, ordförande Idrottsklubben Surd 

Det är glädjande för förbundet och våra medlemmar att IK Surd åtar sig arrangemanget för Dövidrottsspelen 2021 för andra gången. IK Surd var arrangörsföreningen när Svenska Dövidrottsspelen såg ljuset för första gången år 2003, då var det Skolmästerskap tillsammans med Dövidrottsspelen. Ett starkt minne var att IK Surd bjöd in Tomas Ravelli som tillät ungdomarna att skjuta straffar på honom, det var en upplevelse och fint idrottsögonblick.

Staden Göteborg fyller 400 år, då känns det naturligt att IK Surd åtar sig arrangemanget. IK Surd är en erkänt duktig förening när det gäller arrangemang av såväl nationella som internationella tävlingar.

Vi ser med glädje fram emot Svenska Dövidrottsspelen 2021 där alla oavsett bakgrund är välkomna, tillsammans ska vi se till att Dövidrottsspelen 2021 blir en stor idrottsfest i en fantastisk gemenskap.

Carl Rasmussen, ordförande Svenska Dövidrottsförbundet

Skribent: kansliet

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info