Hoppa till sidans innehåll
Foto: Albert Boklund, Alice Seyffart och Nico Seyffart under Eurocupen i Österrike, 2019

Imorgon inleds Deaf Ski Eurocup i Åre

12 FEB 2020 14:07
Mellan 13-15 Februari genomförs Deaf Ski Eurocup i Åre som arrangeras av IK Hephata i samarbete med Åre SLK. Arrangemanget är historiskt i och med Hephata blir den första skandinaviska förening någonsin att arrangera den alpina Europacupen för Döva.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2020 14:07

Den alpina Europacupen genomförs varje år med flera deltävlingar, aldrig tidigare i Europacupen's 21-åriga historia har det varit en deltävling i någon skandinavisk nation vilket gör att Hephatas arrangemang tillsammans med Åre SLK är ett historiskt steg. 

"Att IK Hephata får möjligheten att arrangera Europacupen är en fantastisk möjlighet för klubben att bredda ut verksamheter och samtidigt visa upp vårt namn för flera i Europa. Att denna möjlighet uppkommit måste vi absolut tacka våra medlemmar Albert (Boklund) och Beatrice (Brunnbauer) som lagt ned väldigt mycket jobb för att få igenom detta arrangemang." säger Hephatas ordförande Romel Belcher

Detta är 2020 års andra deltävling efter att den första deltävlingen genomförts i Nesslewang, Tyskland. Det kommer även att genomföras en tredje deltävling i Weinebene, Österrike under sista helgen i februari. 

Till deltävlingen i Åre kommer totalt 38 åkare fördelade på 12 olika föreningar utspridda i 7 nationer. Här kommer vi få se fyra olika discipliner enligt följande

Super-G (13 februari)

Alpin Kombination (13 februari)

Storslalom (14 februari)

Slalom (15 februari)

 

Det kommer dessutom finnas 5 olika ålderskategorier i Barn, Junior, Senior, Master och Master 50+. Från Sveriges del blir det totalt 8 representanter utspridda i flera olika kategorier. 

 

Barn 

Alice Seyffart, SK Lundia

Ebba Seyffart, SK Lundia

 

Junior 

Momo Marqvardsen, IK Hephata

 

Senior 

Albert Boklund, IK Hephata

 

Master

Nico Seyffart, SK Lundia

 

Master 50+ 

Camilla Lindahl, IK Hephata

Adam Racki, IK Hephata

Jerker Björck, IK Hephata

 

Har ni ingen möjlighet att åka till Åre för att kolla på Europacupen kan ni följa den genom att antingen gå in på IK Hephata's Instagram eller Facebook. Där kommer de att publicera uppdateringar samt bilder från nära håll!

Ni har även möjlighet att följa resultat i realtid genom att gå in på denna länk: https://vola-publish.com/areslk/#

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info