Hoppa till sidans innehåll

Förbundets Tävlingsbestämmelser har reviderats

11 JUN 2019 12:34
Idrottsutskottet har beslutat att genomföra en del förändringar i Tävlingsbestämmelser för SM, bland annat en uppdaterad modell av Övergångsbestämmelser.
  • Skapad: 11 JUN 2019 12:34

Det finns flera syften med förändringarna, främst är det för att stärka de mindre föreningar som har haft en negativ utveckling i SM-deltaganden. Men även för att modernisera, effektivisera och underlätta det administrativa arbeten för såväl föreningar som förbundet. 

En förändring är bland annat att Idrottsutskottet tagit fram en ny låneblankett som funkar som en komplettering till Övergångsblanketten. Syftet med låneblanketten är att de mindre föreningar som hittills haft problem att delta i SM nu får en möjlighet att låna in aktiva från andra föreningar till ett specifikt SM. 

Dessutom finns det nu istället för flera olika övergångsblanketter endast två, en för individuella- och en för lagidrotter. 

Förbundet fortsätter även med arbetet att digitalisera samtliga dokumenten för att underlätta för föreningarna samtidigt som miljön bevaras i och med att utskrift inte ska behöva göras. 

På denna länk kan ni läsa bestämmelserna i helhet och ta del av andra viktiga dokumenten som kan vara bra för er att ta del av: https://www.svenskdovidrott.se/Dokumentbank/Informationochblanketter/tavlingsbestammelser/ 

Direktlänken till Övergångs- och Låneblanketterna: https://www.svenskdovidrott.se/Dokumentbank/Informationochblanketter/overgangsanmalan/

Samtliga idrottsföreningar anslutna till SDI har fått kännedom om förändringar i samband med Dövidrottsforum 12 april i Stockholm samtidigt som ett mail även skickats ut till samtliga idrottsföreningar. Behöver ni genomföra en övergång ska ni i första hand kontakta er förening! 

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info