Hoppa till sidans innehåll

Förändringar inom SDI Fotboll

29 JAN 2021 10:55
  • Uppdaterad: 29 JAN 2021 10:55

Förbundet har i dagarna kommit överens med SDI Fotboll huvudansvarige Henrik Rangfeldt att avsluta samarbetet som varat i cirka åtta år. Bakgrunden till beslutet är att Idrottsutskottet gjort en översyn av verksamheten. Dialog har förts med ledarstaben samt spelarrepresentanter, där förbundet har kommit fram till att det är dags för en förändring inom verksamheten.  

Förbundet avser att med detta beslut att säkerställa den fortsatta utvecklingen inom fotbollen, med att sätta tydligare riktlinjer inom fotbollen samt att genomföra åtgärder för att skapa en omstart av landslagsverksamheten. Idrottsutskottet har påbörjat ett arbete med att se över att arbeta fram en interimslösning för SDI Fotboll fram till Deaflympics 2021 parallellt med att man tittar på en långsiktig lösning därefter. 

Förbundet vill dock lyfta fram det enorma arbetet Henrik gjort med Svensk Dövfotboll, efter att verksamheten lagts på is under cirka 20 år. Henrik Rangfeldt tillsammans med förbundskaptenen Conny Bååth varit drivande i att väcka upp Svensk Dövfotboll. Svensk Dövfotboll har sen dess deltagit i tre internationella mästerskap samt två Deaflympics-kval där det främsta resultatet var en fin sjundeplacering under EM i Hannover 2015. Förbundet tackar Henrik för det fina arbete genom åren.

Vid frågor eller funderingar, ta kontakt med förbundets generalsekreterare, Kenneth Lundh, på This is a mailto link 

Skribent: Kenneth Lundh
E-post: This is a mailto link

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info