Hoppa till sidans innehåll
Sigvard 'Sia' Segelöv går igenom taktiken med Dövkronorna under matchen mot Kanada i samband med VM i Finland, 2013.

Dövkronornas mångårige ledare Sigvard Segelöv har somnat in

14 AUG 2019 17:21
Förbundet har under dagarna nåtts av den tragiska nyheten att den profilstarka och mångårige ledare för Dövkronorna, Sigvard 'Sia' Segelöv somnat in efter en tids sjukdom den 10:e augusti.
  • Skapad: 14 AUG 2019 17:21

Sigvard 'Sia' Segelöv är den ledare som genom tiderna betytt mest för Svensk Dövhockey, det svenska landslaget för döva i hockey. Med hans stora hjärta och ideella engagemang för Svensk Dövhockey har han under flera år jobbat intensivt med att utveckla döva ishockeyspelare i Sverige. Sia ledde dövkronorna under deaflympics i Salt Lake City 2007 och VM i Finland 2013 parallellt med arbeten med Dövkronorna på hemmaplan. 

Inte bara inom Svensk Dövhockey har Sia betytt mycket, han är även en av Stockholms Ishockeyförbund främsta profil. Han har varit utbildningsledare åt Stockholms Ishockeysförbund i över 35 år och utbildat över 7000 tränare och ledare. 

SDI's tidigare Sportchef och Dövkronornas mångåriga lagkapten, Joachim Sundström, som arbetat med Sia nära under många år känner givetvis en stor saknad av Sia. 

"Sigvard var mycket engagerad i dövhockeyn och var alltidmån om att hitta nya intresserade spelare. Vi är många spelare som med värme minns de många träningslägren som genomfördes i bla Segeltorp, Rimbo, Furudal, Flen, Västerås och Örebro." säger Joachim 

"Som assisterande förbundskapten till Sia under VM i Finland minns jag att Sia stod för ett tydligt ledarskap både på och utanför isen. Sia bidrog mycket till både spelarna och dövishockeyns utveckling. Han kommer att saknas." avslutar Joachim

Vi inom förbundet vill rikta ett stort tack till Sigvard 'Sia' Segelöv för hans betydelsefulla insats och arbete med Dövkronorna. Våra tankar går nu till Sia's närmsta anhöriga och vänner. Vila i frid! 

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info