Hoppa till sidans innehåll

Dövidrottsgalan 2019: Här är alla pristagarna

14 MAJ 2019 17:31
I samband med förbundsstämman anordnades Dövidrottsgalan på kvällen den 11 maj. Flera idrottsstjärnor prisades och kvällen bjöd på en härlig feststämning.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2019 17:31

Dövidrottsgalan anordnades i samband med förbundsstämman i år där många av våra idrottsstjärnor prisades. Tvillingarna Anna Polivanchuk och Alexandra Polivanchuk inledde kvällen med en peppsång och Simona Stupane och Wilma Björck sjöng låten Hall of Fame som motiverade publiken till max! Kvällens konferencier blev inget mindre än vår fantastiska Nanette Slättman och kvällen bjöd på en härlig feststämning!  

 


Här är pristagarna för år 2017 och 2018:  


Årets Ungdomsidrottare 2017
Albin Svensson, Amerikansk fotboll

Motivering:
Albin Svensson har med sitt brinnande intresse för Amerikansk Fotboll nått absolut högsta nivå för juniorer. Med ett fantastiskt SM-guld för U-19 för hörande samt uttagning till U-19 landslaget för hörande inför U-19 VM har Albin visat att ingenting är omöjligt med en stor vilja.Årets Idrottare 2017
Theodor Thor, Friidrott

Motivering:
Theodor Thor visade återigen att han håller sig inom den absolut högsta nivån i världen för döva efter en silvermedalj i Deaflympics, Samsun. Det är inte bara inom Dövidrotten som Theodor håller en mycket hög nivå, även inom den hörande scenen håller Theodor en mycket hög nivå. Theodor tränar med det hörande landslaget och deltar i SM för hörande vilket påvisar en mycket hög idrottslig nivå.
Årets Ledare 2017
Ali Attar & Nabil Tebibel, U18 Futsallandslaget 

Motivering:
Duon har med ett stort hjärta och engagemang lett Sverige till en historisk silvermedalj under U-18 Futsal VM i Bangkok, Thailand. Flera aktiva har vittnat om att det var ledarskapet från duon som var den enskild största anledning till att Sverige kunde åka hem med silvret.
Årets Förening 2017
Idrottsförening Nerike

Motivering:
IF Nerike har växt sig starkt under året och etablerat flera verksamheter samt sektioner inklusive flera viktiga ungdom- och juniorverksamheter som på sikt kommer gynna Dövidrotten rejält. IF Nerike har även synts väldigt mycket på sociala medier vilket innebär en förstärkt Dövidrott.
Årets Ungdomsidrottare 2018
Simon Sharapo, Friidrott 

Motivering:
Simon Sharapo har på ett år gått från att vara okänd till att vara en av de mest talangfulla aktiva inom Dövidrotten. Under junior-EM i Bulgarien kammade Simon hem 3 medaljer och under hösten slog han ett 28-år gammalt svenskt rekord för seniorer i 100 meter. Framtiden för denna mycket lovande talang ser ljust ut.Årets Idrottare 2018
Futsallandslaget herrar 

Motivering:
Futsallandslaget blev älskad den svenska dövidrottsrörelsen efter deras fantastiska insats under Futsal-EM i Tammerfors, Finland där de slutade på en mycket fin fjärdeplacering.  Tidigare har Sverige aldrig gått vidare från gruppen och detta vittnar på en mycket positiv utveckling hos Svensk Dövfutsal. Med vilja och hjärta från samtliga aktiva och ett fantastiskt ledarskap från förbundskaptenen blev det ett mästerskap för alla att minnas.Årets Ledare 2018
Anish Gupta, Friidrott

Motivering:
Anish Gupta har under året agerat som en ledare ska agera, med professionalitet men även med ett mentorskapstänk. Anish har varit en stor del till varför SDI Friidrott återigen är på rätt spår med flera fina framgångar under året. Anish har inte bara agerat på landslagsnivå utan är även tränare hos KFUM Örebro där han tillsammans med teamet utvecklat flera döva aktiva på individuell nivå.Årets Förening 2018
Idrottsklubben Surd

Motivering:
Förutom att IK Surd haft ett mycket starkt idrottsligt år med flera SM-medaljer har IK Surd arrangerat en stor internationell tävling i U-21 DCL i Futsal. Arrangemanget uppskattades rejält av deltagande föreningar samt organisationen DCL. IK Surd är ett föredöme när det gäller att åta sig stora arrangemang.  

 

Elit- och Talangsstipendium
Elit- och Talangstipendium har tagits fram av SDI Idrottsutskottet, vars syftet är att lyfta fram våra Elit- och Talangidrottare som satsar mycket tid och pengar med ambition för att nå högsta nivå i sin idrott. Stipendiet ska funka som ett verktyg att främja idrottarna till att fortsätta göra sin satsning och utvecklas inom sin idrott. Elit- och Talangstipendiet ska alltid tilldelas till två killar och två tjejer varav en av vardera kön får vara 20 år som äldst.

Stipendiater:
Theodor Thor, Friidrott
Agatha Boye-Niemelä, Basket
Simon Sharapo, Friidrott
Annica Berlin, Simhopp

 

Kvällen hedrades även personer som gjort extraordinära insatser för SDI, sin idrottsklubb och/eller för dövidrotten. 

Avtackning SDI Budo
Marie Lindbäck 

Förtjänssttecken i Ledare 
Annette Rundgren 


Förtjänssttecken i Guld Ledare 
Thomas Spogardh 


Hedersledamot
Siw Andreasson 
Tore Mesch 
Thyra Lindström 

SDI STANDAR 
Thyra Lindström 
Thomas Spogardh
Tore Mesch 

 

Mer om Dövidrottsgalan kommer i Dövsport nr 3 i juni!

Skribent: Förbundskansliet

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info