Hoppa till sidans innehåll

Återstartstöd 2021/2022

26 OKT 2021 09:27
Föreningar kan nu söka medel för att genomföra aktiviteter för att få till en återstart inom era verksamheter.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2021 09:27

Förbundet har nu medel att fördela till föreningar, för en återstartsaktivitet under den tid som finns kvar för 2021.

Vi har märkt av ett stort bortfall av medlemmar som har sökt sig till andra alternativa motionsformer. Med hjälp av dessa stöd möjliggör vi att ta tillbaka den gnistan som fanns innan pandemin. Alltför många döva och hörselskadade barn har tappat intresset att komma med till idrottsaktiviteter. Vi behöver påminna dem om hur glädjande kul det kan vara så sådan aktivitet till idrottens dag ökar chanserna till intresset kommer tillbaka. Minskat intresse hos barn och ungdomar har även lett till motivationen hade tappats hos våra ledare.

Syftet med denna återstartstöd är att ni föreningar kan få tillbaka dels medlemmarna och att kunna skapa en nystart för ledarna att kunna se över vilka former som skulle kunna fungera bra för alla parter inom er förening.

Kriterier är att det skall ske som "en idrottens dag", med aktiviteter som visar föreningens verksamhet till målgruppen inom er ort. Även att genomföra aktiviteter som lockar barn och ungdomar till denna event och att ge en uppmuntran till föreningarnas ledare i samband med eventet.

I vilken/vilka former som det skall ske, är upp till er att hitta en sådan som passar er förening bäst och stödbelopp är utifrån hur många som söker stöd och där i äger förbundet beslutsrätt till fördelning av medel, utifrån föreningarnas event och målgrupp. 

Ansökan görs på Idrottsmedel som finns på Idrottsonline, som benämns som Återstartstöd IF 2021/2022.

Frågor om denna stödform kan ställas till Kenneth Lundh på This is a mailto link

Skribent: Kenneth Lundh
E-post: Adressen Gömd

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info