Hoppa till sidans innehåll

Truppen till Winter Deaflympics 2019 spikad

09 OKT 2019 16:27
Nu är det endast 63 dagar kvar tills Winter Deaflympics 2019 genomförs i Valtellina-Valchiavenna, Italien mellan 12-21 December 2019. Swedish Deaflympics Committé nu tagit ett slutgiltigt beslut gällande den svenska truppen!
  • Skapad: 09 OKT 2019 16:27

Trots att Sverige är en erkänd stark vintersportsnation har det nu gått 12 år sen Sverige sist deltog i Winter Deaflympics, då i Salt Lake City 2007. Under 2011 blev det en stor skandal när arrangörsnationen Slovakien drabbades av bedrägerier och stöld från enskilda personer som var inblandade i organisationskommitéen. Konsekvensen var att Slovakien inte längre kunde arrangera Deaflympics, därför ställdes 2011 års Deaflympics in. 

Till 2015 var det länge osäkert vilken nation som skulle arrangera Deaflympics, till slut blev det Ryssland som arrangerade mästerskapet i Khanty-Mansiysk. Här skickade Sverige ingen representant för första gången någonsin i Winter Deaflympics (tidigare Världsspelen) sammanhanget. 

Till detta års Deaflympics i Valtellina-Valchiavenna, Italien kan Swedish Deaflympics Committé med glädje nu meddela att det blir en svensk trupp som åker till Italien. Totalt blir det en trupp på 4 aktiva och 5 ledare, fördelade på idrotterna Alpint, Skidor och Schack. Se fullständig trupp nedan.

 

TRUPPEN WINTER DEAFLYMPICS 2019

 

Överledning

Urban Mesch, Överledare & Ordförande SDC

Frej Fredman, Media & Administratör 

 

Alpint

Albert Boklund, Stockholm/Innsbrück, Österrike

Alexander Oredsson, Stockholm, Förbundskapten

 

Skidor

Eva Dahlberg, Östersund

Leif Danielsson, Östersund, Förbundskapten

 

Schack

Ao Mossin, Stockholm

Tord Björnvall, Örebro

Peter Berenyi, Helsingborg, Förbundskapten

 

Valtellina-Valchiavenna är en stor provins i norra Italien som gränsar till Österrike och en del av den enorma bergskedjan Alperna. Provinsen kommer ha tre olika säten för idrotterna, i Chiavenna kommer vi hitta Schack och Ishockey, i Madessimo finns Curling och i Santa-Caterina di Valfurva kommer Alpint, Snowboard samt Längdskidor att genomföras. Provinsens huvudstad Sondrio kommer vara stället där invigningen genomförs. 

Den svenska truppen kommer flyga ned till Italien den 9:e december och stannar fram till mellan 15-22 december då delar av den svenska truppen åker hem efter tävlingens slut. Fullständigt program för Winter Deaflympics 2019 hittar ni här: http://www.2019deaflympics.com/schedule/

All övrig information kan ni hitta på Deaflympics 2019 officiella hemsida http://www.2019deaflympics.com/ se även till att följa oss på våra Sociala Medier då vi kommer rapportera om Deaflympics mer kontinuerligt när det närmar sig! 

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info