Hoppa till sidans innehåll
Foto: Guldlaget från IK Surd. Mikael Johnsson, Christer Lindsjö och Stefan Axelsson.

SM-Guld till IK Surd i det historiska Boule SM

04 SEP 2019 16:00
Lördagen den 31 Augusti genomfördes det historiska Boule-SM i Karlslund Motionscentral, Örebro. Där blev det trio med välkända dövidrottsprofiler som knep guldet!
  • Uppdaterad: 04 SEP 2019 16:00

I samband med Dövidrottsspelen i Härnösand 2017 genomfördes det första inofficiella Boule-SM, till detta år arrangerade därför Örebro Dövas Pensionärförening det första officiella SM i Boule. Totalt blev det 30 spelare uppdelade i 10 lag och i startfältet kunde man se flera profilstarka dövidrottare som deltagit i flera internationella tävlingar i andra idrotter. 

Efter en hel dags spelande blev det till slut kanske det mest profilstarkaste laget från IK Surd 1 som knep guldet, trion bestod av dövidrottslegendarna Christer Lindsjö, Mikael Johnsson och Stefan Axelsson. En trio som har ett enormt bagage man inte kan skoja bort. 

Tvåan blev hemmalaget Örebro Dövas Pensionärförening 1 bestående av Lars-Åke Åkesson, Rune Ingvarsson och Kjell Sevelin medan trean blev DSK Dalir 2 där vi hittar Ingemar Lindberg, Stig Kjellberg och Thord Högberg

Silverlaget från Örebro Dövas Pensionärförening.

Bronslaget från DSK Dalir.

Till år 2020 arrangerar DSK Dalir Boule-SM i Borlänge och till 2021 kommer Boule att genomföras i samband med Dövidrottsspelen i Göteborg! 

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info