Hoppa till sidans innehåll

Information om ICSD och extra kongress i november

22 SEP 2021 13:43
Förbundet kan konstatera att det finns ett informationsflöde från ICSD och dess grupperingar inom styrelse/kansli dels kring en extra kongress, dels gällande Deaflympics i Brasilien, och till detta har förbundet gjort ett första uttalande kring det.
  • Skapad: 22 SEP 2021 13:43

Uttalandet av förbundsordförande Alexandra Polivanchuk finns i förbundets Facebook sida, https://fb.watch/847i0vgUPQ/ från den 22 augusti.

Vi har fortsatt att bevaka vad som sker inom ICSD med fokus på den information som skickats ut av dessa två grupperingar inom ICSD:s styrelse efter förbundets uttalande den 22 augusti.

Det som ligger närmast i tiden inom denna internationella dövidrottsvärld är att den extra kongress som skall nu genomföras i november månad efter att ha skjutits fram pga. coronapandemin. Denna extra kongress, som ICSD kongressen i Italien, december 2019, beslöt för att uppdra till ICSD styrelse att anordna för att en oklar ekonomisk redovisning under kongressen 2019, att göra en ny ekonomisk årsredovisning till den extra kongressen.
Nu finns det även andra beslutfattande åtgärder som behövs göras, som tex översyn av den process som har skett efter av kongressen i Italien då vald ordförande Khans och dennes avhopp som ordförande i ICDS styrelse sommar 2020.

Vi har tagit del av datumförslag och orter på kongresser utav de två grupperingarna. SDI tillsammans med de länder som ingår i den nordisk-baltiska dövidrottsförbundet har en tät samverkan och samsyn över vad vi vill ska ske kring den extra kongress. Här finns det behov av att utöka agendan som består av ekonomisk återkoppling utifrån beslut av ICSD-kongress 2019 i Italien, till att se över det som har skett inom ICSD:s styrelse under den tid som har begåtts från december 2019 och fram till idag, som kan leda till förändringar inom ICSD styrelse och kansli. Dessutom finns det även andra beslutfattande åtgärder som kan behövas genomföras i samband med den extra kongress, som tex översyn av den nuvarande verksamheten inom ICSD och dess processer skall ingå kring den reformarbete som kring att få till en god relation till IOC m fl..

Det finns som vi har informerat om sen tidigare två grupperingar inom IDSC styrelse och kansli som har lett till en stor förvirring och otydlighet i vad som sker på flertalet delar inom ICSD:s verksamhet. Dock verkar mästerskap och andra åtagande som gruppen av TD, tekniska direktörer, ansvarar för att fortsätta i vanlig ordning, då med hänsynstagande till pandemins påverkan och de restriktioner som finns i de aktuella arrangörsländerna. Det har vi sett på bl. a. VM-mästerskapet som vårt friidrottslandslag har deltagit i augusti och även EM som arrangeras av EDSO som vår orienteringslandslags har deltagit i under början av september.

Vi avser nu att inom kort markera från vår och våra grannländer inom Norden och Baltikum, gentemot ICSD, för att styra upp skeppet!

Skribent: Kenneth Lundh
E-post: Adressen Gömd

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info