Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev 8 april 2020

08 APR 2020 07:53
Här kommer en sammanställning av information och råd som förbundet vill att ni ska ta del av i dessa tider:
  • Skapad: 08 APR 2020 07:53

Vi inleder denna nyhetsbrev med ett citat av Björn Eriksson, ordförande i RF,
”Idrottsföreningar och specialidrottsförbund har ansvar att besluta om sin verksamhet och jag vet att det i hela idrottsrörelsen har tagits kloka beslut med fokus på ansvar, att bidra till att rädda sjukvården och minska smittspridningen. Det gör mig stolt. Självklart ska vi nu följa de förtydliganden som Folkhälsomyndigheten ger”, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.


Råd från Folkhälsomyndigheten:

  • Undvika närkontakt mellan idrottsutövare
  • Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus
  • Skjuta upp matcher, tävlingar och cuper
  • Begränsa antalet åskådare och undvika trängsel
  • Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande


Råd för idrottare, tränare och föräldrar i coronatider
Nu när dessa tider av inställda tävlingar, uppskjutna matcher och minskade träningsmöjligheter har Riksidrottsförbundets avdelning Elitidrottsstöd tagit fram idrottspsykologiska råd för att hantera effekten av coronapandemin. Ni kan läsa i denna länk om råd och stöd.
https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/radforidrottaretranareochforaldraricoronatider/

Ni i föreningar, och distrikt som har frågor, söker stöd och råd, kan ta kontakt med Kenneth Lundh via epost på This is a mailto link eller på Skype, sdi.kenneth.


Idrottsutskottets
nya riktlinjer gällande COVID-19 har nu tagits fram, mycket av det baseras på UD avrådan på resor som beslöts 3:e April, utrikesministern Ann Linde har även uttryckt att icke-nödvändiga resor såväl inrikes som utrikes rekommenderas undvikas. 

  • Stopp av samtliga landslagssamlingar förlängs till 15:e juni.
  • Samtliga planerade SDI sanktionerade Svenska Mästerskap fram till 15:e juni ställs in, vilket är följande: Bangolf & Orientering Sprint.

 

Har ni frågor om landslagens verksamhet ber vi er att vända er till Huvudansvariga inom idrotten i fråga, samtliga förbundets huvudansvariga kan ni hitta här: https://www.svenskdovidrott.se/Kontakt/landslaghuvudansvariga/

 

IU vill även rekommendera samtliga landslagsaktiva att fortsätta vara aktiva och träna med den lokala idrottsförening samt följa RF:s rekommendationer vilka kan hittas här: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/nyarekommendationersatterstoppfortavlingochmatch  

 

Huvudansvariga som har frågor och funderingar ska i första hand kontakta Idrottsutskottets Handläggare Frej Fredman på This is a mailto link alternativt ’SDI Frej’ på Skype.

Skribent: Kenneth Lundh
Epost: Adressen Gömd

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info