Hoppa till sidans innehåll
Foto: Medaljörerna i damernas Lag-SM

Trollhättans DIK & Jönköpings DIK bäst när Lag-SM i Bowling avgjordes

08 NOV 2022 14:02
Under helgen genomfördes Lag-SM i Bowling i Backa Bowlinghall, Göteborg arrangerad av IK Surd. Där var Trollhättans DIK det starkaste laget på damsidan medan Jönköpings DIK fullständigt dominerade herrsidan och vann guldet med bred marginal.
  • Skapad: 08 NOV 2022 14:02

Trollhättans DIK damer hade förmodligen en stor revanschlust efter det missade guldet från förra året medan IK Scania siktade på att försvara guldet samtidigt som det fanns flera lag runtom som också siktade högt. Efter den första dagen konstaterades det att just dessa två lag presterat bäst med 5 segrar vardera av 6 möjliga, under duellen mellan dessa lag vann IK Scania men de förlorade dessvärre deras match mot IK Hephata som var det tredje bästa laget under första dagen med 3 segrar & 1 oavgjord match.

Under den andra dagen fortsatte Trollhättan och Scania att fajtas om guldet, tidigt under dagen var det knapp fördel för ScaniaTrollhättan förlorade mot IK Surd men när det väl var dags för dem att mötas igen revanscherade Trollhättan för lördagens förlust och drog det längsta strået med en stabil seger på 516-455. 

Därefter vann båda lagen samtliga deras resterade matcher vilket innebar att de slutade på 10 segrar av 12 möjliga över två dagar, därför krävdes det differensberäkning för att skilja åt dessa lagen och där var Trollhättans DIK snäppet vassare med +677 medan IK Scania hade +360. Svenska mästare för damerna år 2022 var således duon Emma Sätterlund Eva Ulfsparre medan Ann-Charlotte Dahlberg Liliann Califf-Nilsson fick nöja sig med silvret. Bronset gick till IK Hephata med Mairi Shadabi Irené Rydén som över de två dagarna samlade ihop 15 poäng (7V, 1O + 4F) vilket var 5 poäng före IK Surd

-

MEDALJÖRERNA LAG-SM BOWLING 2022 - DAMER

  1. Trollhättans DIK - 20p - Eva Ulfsparre & Emma Sätterlund
  2. IK Scania - 20p - Ann-Charlotte Dahlberg & Liliann Califf-Nilsson
  3. IK Hephata - 15p - Mairi Shadabi & Irené Rydén

-

FULLSTÄNDIGT RESULTAT & SLUTTABELLEN

Resultat Lag-SM Bowling 2022 - damer.pdf

Sluttabell Lag-SM Bowling 2022 - damer.pdf

-

Om guldstriden var jämn hos damerna var det rena motsatsen hos herrarna där Jönköpings DIK 1 stod för ett fullständig kross över de två dagarna och samlade ihop 13 segrar av 14 möjliga! Det började dock inte så värst bra för smålänningarna som inledde mästerskapet med en mycket överraskande förlust mot IK Scania med 515-522 i den första omgången. Därefter var det dock inget snack om saken, de radade upp segrar på segrar och säkrade guldet med tre omgångar kvar. 

Bakom guldet var det dock betydligt jämnare, ett annat lag som över de två dagarna visade ett stabilt spel var DSK Dalir som tog 10 segrar av 14 möjliga vilket räckte till silvret och det var nog ett mycket glatt gäng även om man inte lyckades försvara guldet från fjolåret. 

Däremot var det riktigt jämnt om bronset, där IK Scania hade en sämre första dag (trots segern mot JDIK) men en betydligt bättre andra dag där de slutade tvåa. För IK Surd var det tvärtom, en mycket bra första dag följdes upp med en något sämre andra dag. För att skilja mellan dessa lagen krävdes differensberäkning och där var IK Surd betydligt vassare med +605 mot IK Scanias +149. 

Bakom fanns IK Hephata som på plats olyckligt nog utropades som bronsmedaljörerna men efter att man under söndagskvällen upptäckt felaktigheter i slutresultatet så räknades allt om under måndagen av arrangörsföreningen. Efter kontroll av SDI Bowlings huvudansvarige fastställdes det nya resultat vilket med andra ord innebär att IK Hephata tyvärr får återlämna bronsmedaljerna. Förhoppningsvis blir det en morot till nästa års Lag-SM! 

MEDALJÖRERNA LAG-SM BOWLING 2022 - HERRAR

  1. Jönköpings DIK - 26p - Ulf Andersson, Owe Persson & Urban Ljungqvist
  2. DSK Dalir - 20p - Ulf Nilsson-Jörlemyr, Gunnar Augustsson & Daniel Nises
  3. IK Surd - 16p - Christer Lindsjö, Roland Nyberg, Kevin Lindemann & Kent Jäderberg

-

FULLSTÄNDIGT RESULTAT & SLUTTABELLEN

Resultat Lag-SM Bowling 2022 - herrar.pdf

Sluttabell Lag-SM Bowling 2022 - herrar.pdf

-

6759895B-A18F-4B79-93B9-E1A7FFB4030A (002).jpeg

Silverlaget DSK Dalir & guldlaget Jönköpings DIK

A3C175CA-63F6-4E00-BF9B-BD7F183118CF.jpeg

Bronslaget IK Surd

-

Stort grattis samtliga medaljörer! Till våren blir det individuellt SM i Bowling som arrangeras av SDI Bowling i samverkan med IF Nerike i Örebro. 

Skribent: Frej Fredman
E-post: Adressen Gömd

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info