Hoppa till sidans innehåll

Utmärkelser


Här kan du hitta blanketter till olika utmärkelser som Svenska Dövidrottsförbundet har. 

Utmärkelser

Stora Idrottares märke
Instiftades år 1931 och var från början avsett att utdelas bland förtjänta idrottsmän och kvinnor i friidrott. Efterhand som SDIs verksamhet utvidgades, kom de dock att även omfatta övriga idrotter. Stora Idrottsnålen är ett synligt bevis på att vederbörande en gång i tiden varit en skicklig utövare i sin sport. Den är en symbol för den hedersbevisning och uppskattning SDI velat ge sina duktiga idrottare.
Blankett


Förtjänstdiplom för aktiva
Kan tilldelas idrottsman eller kvinna, som nedlagt ett synnerligen gott och intresseratarbete för sin förenings och SDIs fromma samt tillhört sin förening i minst 10 år.

Förtjänsttecken i silver för aktiva
Kan tilldelas idrottsman eller kvinna, som nedlagt ett synnerligen välmeriterat arbete till fromma för SDI, inom sin förening samt representerat sitt land vid ett flertal landskamper. Personen i fråga skall ha tillhört sin förening i minst 10 år och ha fyllt 30 år.

Förtjänstdiplom för ledare
Kan tilldelas person, som under flerårigt ledarskap i sin förening arbetat för idrottens främjande samt tillhört sin förening i minst 10 år.

Förtjänsttecken i guld för ledare
Kan tilldelas ledare, som gjort en utomordentlig ledargärning inom en förening tillhörande SDI och till ledamot av SDI styrelsen som nedlagt ett synnerligen gott arbete för SDIs och idrottens främjande.

Förbundets standar
SDIs standar, som är förbundets högsta utmärkelse, kan tilldelas

· Annan idrottsorganisation med vilken SDI haft flerårigt idrottsutbyte. Till organisation som på olika sätt och vid ett flertal tillfällen stött SDI i dess verksamhet.
· Som hedersgåva till jubilerande idrottssammanhang.
· Till person inom annan ideell sammanslutning, som på många sätt stött och arbetat för SDI.
· Standaret kan även tilldelas person, som tidigare erhållit SDIs förtjänsttecken i guld och sedermera ytterligare nedlagt ett uppoffrande arbete till idrottens och SDIs fromma.

Förtjänstplakett i silver
Tilldelas förening som tillhört SDI i 25 år.

Förtjänstplakett i guld
Tilldelas förening som tillhört SDI i 50 år.

Blankett för de övriga utmärkelserna ovan

Uppdaterad: 06 OKT 2016 11:45 Skribent: Förbundskansliet

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info