Hoppa till sidans innehåll

Audiogram


Här är information om hur du gör för att lämna in ett audiogram inför ett svenskt mästerskap eller landslagsrepresentation för medverkan i internationella tävlingar som EM, VM och Deaflympics. 

Svenskt mästerskap
För deltagande i ett svenskt mästerskap gäller skolornas eller landstingens audiogram som ska visa tonautometri i audiogrammet. Skanna och skicka in audiogrammet till förbundskansliet på mejladress This is a mailto link.

Internationellt deltagande (EM, VM, Deaflympics, DCL)
Ska du representera i landslagssammanhang eller i DCL? Då behöver du ordna ett internationellt audiogram. Detta görs genom denna länk: http://www.deaflympics.com/audiogramform.php

Du skall föra in dina uppgifter precis som det står i ditt pass och sedan skriver du ut audiogram blanketten och tar den med dig till närmaste audionom på sjukhuset där du har bokat tid. Be audionomen att denne fyller i Typanometry och Reflexometry rutorna, de röda rutorna till höger på pappret.

Om audionomen inte finner några värden i dessa eller inte kan mäta Typa och Refloxo så skall NR anges i alla rutorna. Längst ned på pappret skall det framgå i kommentarsfältet att NR= No Response.

Ibland kostar det att utfärda ett internationellt audiogram. Kolla detta med audionomen vid bokningen i förväg. Vid en kostnad, ta en dialog med din landslagsidrott eller din klubb för ev. ekonomiskt stöd.

Audiogrampappret skannar du in eller skickar till kansliet på This is a mailto link. Kansliet ombesörjer att blanketten skickas vidare till Internationella Dövidrottsförbundet, ICSD för registrering. Därefter lämnar ICSD ut ett ID nummer för dig som aktiv som sedan används till namnregistreringen inför ett mästerskap eller DCL turnering.

Audiogramreglerna är översatta till svenska (från ICSDs engelska original version 4), som ni kan ta med till olika tävlingar och ha som stöd. 

Audiogramregler - svensk översatt version 4
Audiogramregler - ICSDs engelska original version 4

Uppdaterad: 05 APR 2019 14:19 Skribent: förbundskansliet

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info