Hoppa till sidans innehåll

Inför Winter Deaflympics 2019 - Alexander Oredsson

10 DEC 2019 16:21
Visste ni att den svenska förbundskaptenen, Alexander Oredsson, inte bara är förbundskapten åt vår alpina representant, Albert Boklund? Han är faktiskt också anställd inom Försvarsmakten som yrkesmilitär inom marinen på flottan HMS Kullen.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2019 16:21

Alexander Oredsson, 28, bor i Tyresö söder om Stockholm tillsammans med sambon Ida och katten Atle och har ett spännande arbete som yrkesmilitär inom Marinen. Redan vid 2013 började han utbilda sig inom försvarsmakten och blev senare anställd hos ett av flottans fartyg HMS Kullen där han nu totalt verkat i 6 år.

Mina 6 år i försvarsmakten och i den besättning jag varit en del av i flera år har betytt väldigt mycket för mig då det är som en extra familj utöver den fina familj jag har på land. Yrket i sig har också givit mig en viktig personlig utveckling både fysiskt och mentalt då man ibland ställs inför många olika utmaningar. Framförallt har yrket givit mig tid att utöva den idrott som har betytt mest för mig, nämligen Alpin utförsåkning.berättar Alexander

Just alpina utförsåkning har varit en annan stor del av Alexanders liv, det hela började när Alexander var 9 år gammal då han började träna för Huddinge Skidklubb Alpina. Efter flera års träningar började Alexander att delta i fler och fler tävlingar innan han så småningom även började delta i FIS (Internationella Skidförbundet) tävlingar. Ungefär samtidigt blev han även antagen till skidgymnasium i Huddinge med den alpina inriktningen parallellt med Natur-bioteknik på Sjödalsgymnasiet. Efter gymnasieexamen valde Alexander att axla rollen som tränare för Huddinge U-16 och har varit det fram till och med 2018.

Under detta år blev Alexander tillfrågad av Albert Boklund och hans partner, svenskbekantingen Beatrice Brunnbauer, som tävlar för Österrike om Alexander skulle vara intresserad av att ta över rollen som förbundskapten och hjälpa duon fram till och med under Deaflympics 2019.

”Dagen jag blev tillfrågad blev jag både förvånad men också mycket glad över att få vara del av något betydligt större och utmanande än jag tidigare varit med om. Ända sen jag blev tillfrågad har jag verkligen sett fram emot att få vara del av organisationen och hjälpa till Albert och Beatrice att uppfylla sina drömmar under Deaflympics 2019” säger Alexander

Både Beatrice och Albert har ända sen i somras bott i Innsbrück, Österrike där Alexander på avstånd hjälpt till med träningsprogram och förberedelserna inför årets höjdpunkt som vi nu alltså bara är dagar ifrån.

Under deaflympics 2019 vill jag mest fokusera på att vara så behjälplig jag bara kan för mina åkare. Det lär självklart bli en utmaning att samtidigt samverka med andra länder, men är ändå van vid den typen av samverkan då vi ofta gör detsamma i mitt yrke inom Försvarsmakten. Jag förväntar mig egentligen inte mer än att vi alla kommer ha riktigt kul och att vi förhoppningsvis kommer hem utan några brutna ben och förhoppningsvis med några bra resultat. Är personligen nöjd om mina åkare är nöjda. Det är det allra viktigaste för mig.avslutar Alexander

 

Den 13:e december kl. 10.00 inleds det alpina programmet i Deaflympics med Störtlopp, där såväl Albert som Beatrice kommer att åka under ledning av Alexander!  


Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info