Hoppa till sidans innehåll

DEAFLYMPICS DAG 1

14 DEC 2019 15:31
Den första Deaflympics-dagen är nu genomförd där samtliga tre idrotter Sverige hade representanter i fanns med på programmet. Resultatmässigt var det ingen bra dag men samtliga aktiva var nöjda med sin personliga insats.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2019 15:31

Först ut var Eva Dahlberg med 5 km fristil redan vid 10.30 på morgonen. Efter att ha testat på banan redan vid 9 fick hon starta som näst sist bland damerna där startfältet domineras av såväl Ryssland som Ukraina.

Det var även väntat att Ryssland och Ukraina fick medaljerna där rutinerade Anna Fedulova var snabbast och knep guldet. För Evas del blev det långt från toppen där hon till slut hamnade på 14:e plats av 15 åkare med tiden 26,22.80 vilket är 34 sekunder snabbare än kazakstaniern Yelena Putintseva. Imorgon blir det en ny chans med sprint i klassisk stil. 

 

För Albert Boklund del var det störtlopp som gällde, först väntade ett träningsåk där Albert hämnade näst sist. När det var dags för tävlingsåket hade det börjat snöa rejält och backen var väldigt svår med snötäckta linjer samtidigt som siktet var täckt av snön. Albert var bland de första åkare när han startade som nummer sex vilket troligtvis var av fördel jämfört med att starta senare. Albert åkte in på 20:e plats av 25 åkare på tiden 1,24.25 vilket var rätt långt efter vinnaren från Italien, Giacomo Pierbon som åkte in på 1,09.25 och fick jubla över hemmaguldet. Imorgon är Albert ledig då kombinationen står på schemat, på söndag är det dags för Super-G som Albert då startar. 

 

I Chiavenna stod schackduon Ao Mossin och Tord Björnvall för deras enda tävling under Deaflympics när Blitz stod på schemat. Både Tord och Ao stod för flera fina dueller men räckte inte längre än 25 respektive 29:e plats av totalt 43 spelare. Det som återstår av schackprogrammet är alltså Standard (Team) som Sverige inte deltar i och duon får åka hem under morgondagen. 

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info