Hoppa till sidans innehåll

2009 - Taipei


Hallå Taipei, nu kommer vi!

Den svenska Deaflympics-truppen, 58 namn stark, hade en stor träff ute på Bosön i helgen. Det blev fotografering, intervjuer och alla fick även viktig information inför det stora asiatiska äventyret. Räkna med att Sverige kommer laddat till etthundra procent.

 

Stämningen var mycket god i den svenska truppen. Den här träffen var även viktig för att alla skulle få chansen att lära känna varandra. Sex debutanter fanns på plats och de fann sig också snabbt tillrätta. Kläder,väskor och övriga sportgrejer delades ut och redan nu har laddningen mot Taipei inletts.

Jenny Johansson, bordtennis, är en av dessa debutanter.
--Jag känner mig i bra form och har tävlat mycket flitigt. Det ska bli spännande att tävla i Deaflympics. Det ska bli spännande och se hur jag blir lottad. Ingenting är omöjligt som jag ser det och jag hoppas förstås att gå så långt som möjligt. Mitt bästa vapen är forehanden och så ger jag aldrig upp.

Ulrika Nilsson, åker till Taiwan för att försöka försvara sitt guld från marathon i Melbourne. Hon vann ju guldet på ett imponerande sätt, hennes konkurrenter var långt, långt bakom
-- Marathon är min melodi och det är nog där jag har mina medaljförhoppningar. Jag har inte tävlat så hårt i år men hoppas ändå komma väl förberedd  till Taiwan.

Berättade Ulrika och tog cykeln och trampade hemåt. En sväng på drygt två-tre mil. Det är ingenting för en vältränad friidrottstjej som gillar att springa långt.

Vi hade bland annat bjudit in Amnesty International för att informera om situationen i Taiwan. Emma Sjöström redogjorde för det allmänna läget på ett informativt och upplysande sätt.

Samtalsterapeuten Linda Roxe poängterade vikten av positivt tänkande och ett gott skratt. Ett gott skratt ger en djup avslappning, försäkrade hon bland annat.

Anita Engvik från Riksidrottsstyrelsen är inbjuden som gäst i Taiwan och lovade att komma dit och hålla tummarna.

Arne Lundquist hälsade alla mycket välkomna och poängterade med kraft att han var mycket  nöjd med truppens utseende. Han har stora medaljförhoppningar, han också.


Den kompletta Deaflympics-truppen kan du läsa om på annan plats. Hittar du här

Mycket provande av kläderna som skall användas till Deaflympics.
Foto: Hans Rimberg

Uppdaterad: 21 OKT 2016 10:17 Skribent: Förbundskansliet

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info