Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDI


Efter ett lyckat NBM arrangemang 2018 har Svenska Dövidrottsförbundet fått förtroendet av EDSO att arrangera Orienterings EM samt Junior EM mellan 29-31 Augusti 2020 i Köping, Sverige. Även Världscup för Veteraner kommer att genomföras samtidigt!
 

IK Adils

(2019-11-12 15:01)
Återinträde för Idrottsklubben Adils i Svenska Dövidrottförbundet
 
Under helgen 9-10 november genomfördes det första inofficiella Padel-SM i Trollhättan som UIF Viljan arrangerade. Det blev ett lyckat arrangemang där totalt 32 deltagare deltog, till slut blev det duon Nico Seyffart och Andreas Åhlén som vann guldet!
 
Padel är en idrott som ökat rejält i populariteten överallt i Sverige, det är inget undantag i Dövidrotten där man sett Padelevenemang runtom landet. Nu till helgen genomförs det första inofficiella Padel-SM i Trollhättan.
 
En av idrotterna inom förbundet som haft positiv utveckling är Futsal som växt sig större och större för varje säsong som går, nu är det dags för det största mästerskapet som finns inom internationella Dövfutsal. Världsmästerskapet i Winterthur!
 
Under helgen genomfördes Lag-SM i Bowling i Bowlingsstället, Falköping. Totalt deltog 11 herrlag och 8 damlag där fjolårets SM-guldvinnaren för herrarna IK Hephata 1 försvarade deras guld medan Jönköpings DIK 1 tog damernas guld.
 
Nu kan ni anmäla er till Futsal SM den 1-2 februari 2020 som hålls i Falun! Mästerskapet arrangeras av DSK Dalir tillsammans med SDI Futsal.
 
Under lördagen 2 november genomförs Lag-SM i Bowling i Falköping där Jönköpings DIK arrangerar mästerskapet. Försvarar Trollhättans DIK och IK Hephata gulden från förra året?
 
Här kommer inbjudan till innebandy SM som går av stapeln i Örebro den 7-8 mars 2020! SDI Innebandy tillsammans med IF Nerike arrangerar mästerskapet.
 
 
Nu är det mindre än två månader kvar till 19:e upplagan av Winter Deaflympics genomförs i Valtellina-Valchiavenna, Italien. Sverige skickar en trupp på 4 aktiva och 5 ledare, här får ni nu en möjlighet att lära känna den svenska representant i Alpint
 
Nu är det endast 63 dagar kvar tills Winter Deaflympics 2019 genomförs i Valtellina-Valchiavenna, Italien mellan 12-21 December 2019. Swedish Deaflympics Committé nu tagit ett slutgiltigt beslut gällande den svenska truppen!
 
Vi inviger det nya året med ett idrottsläger för 13-17 år i Wagrain, Österrike den 3-7 januari 2020!
 
Winter Sports Camp i Wagrain, Österrike 3–7 januari 2020! Vi söker dig som gillar alpin skidåkning eller snowboard och vill ta med dessa ungdomar på äventyr!
 
Martin Johansson har varit en dominant i Svensk Dövdiscgolf med tre raka SM guld, han åkte till årets SM som en av de största favoriterna. Det blev ett nytt guld för Martin även om det satt långt inne.
 

 Tecken inom idrott 

 

 

Postadress:
Dövidrott Östra
Svenska Dövidottsförbundet, Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ostra@dovidrott.se

Se all info