Hoppa till sidans innehåll

Remissvar inlämnat till Stockholms Idrottsförbund

12 SEP 2011 10:24
I fredags lämnade Dövidrott Östra in ett remissvar till Stockholms Idrottsförbund om den framtida fördelningsmodellen av SDF-stödet. En arbetsgrupp har under våren analyserat det nuvarande systemet och lämnat förslag på förändringar.
  • Skapad: 12 SEP 2011 10:24

Arbetsgruppen vill bland annat förenkla och förtydliga fördelningsmodellen vilket vi ställer oss positiva till. Det föreslås också att ett högsta bidragstak införs på maximalt 20 % av det totala SDF-stödet, där SDF är en förkortning av specialidrottsdistriktsförbund.

Det enda förbundet som skulle påverkas "negativt" av ett bidragstak är Stockholms Fotbollsförbund som är det i särklass största förbundet inom Stockholmsidrotten. För Dövidrott Östra skulle en bidragstaksregel bara ge oss några hundralappar extra per år, men det är en solidarisk demokratifråga som ger alla andra mindre förbund lite bättre förutsättningar.

Största avsnittet av remissvaret ägnas dock åt det mycket orättvisa och ogrundade förslaget om särskilt stöd till handikappidrotten, där Dövidrott föreslås få blott 0,5 % av det totala SDF-stödet - att jämföra med Handikappidrott som föreslås få hela 10 %!

Styrelsen för Stockholms Idrottsförbund har bara skickat ut arbetsgruppens förslag på remiss, utan att först ha tagit ställning själv i detta ärende. Deras styrelse kommer att gå igenom samtliga förbunds remissvar och ärendet kommer att behandlas på den extra stämma som vi kallats till den 24 oktober.

Vårt remissvar finns här.

Skribent: Sven-Emil Karmgård

 Tecken inom idrott 

 

 

Postadress:
Dövidrott Östra
Svenska Dövidottsförbundet, Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info