Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hans Rimberg

Manillaskolan tog hem allt i skol-SM

19 OKT 2011 15:28
När skolmästerskapen gjorde en efterlängtad comeback dominerade Manillaskolan i både handboll och vattenpolo. Det blev dubbla segrar gånger två för stockholmsungdomarna på hemmaplan.
  • Skapad: 19 OKT 2011 15:28

Bildtext: Dorde Dordevic (Manillaskolan) tar sig över vattenytan och avlossar ett skott (foto: Hans Rimberg)

Helgen 15-16 oktober arrangerade Dövidrott Östra tillsammans med Manilla Skolidrottsförening och ett flertal organisationer skol-SM i Stockholm. Det blev ett lyckat arrangemang som samlade nästan hundra deltagare och ledare från Birgittaskolan, Kannebäcksskolan, Kristinaskolan, Manillaskolan, Vänerskolan och Östervångsskolan.

På lördagen spelades det handboll hela dagen i Vårbyhusets sporthall. På flicksidan spelade fem lag i formen alla mot alla. På pojksidan deltog fyra lag, som även mötte varandra.

Manillaskolans pojkar, där två spelare från Kannebäcksskolan även ingick, visade direkt vart skåpet skulle stå och imponerade med starkt försvarspel, snabba kontringar och bra skott. Det gav tre segrar på tre matcher och räckte ända fram till seger.

Yafet Afewerki

Bildtext: En av de som imponerade individuellt var Kristinaskolans Yafet Afewerki (foto: Hans Rimberg)

Kristinaskolan och Östervångsskolan hade några vassa spelare de också, och slutade tvåa respektive trea. Birgittaskolan fick en mardrömsstart, men spelade upp sig under dagen med vissa ommöbleringar inom laget.

På flicksidan ville Manillatjejerna visa att de inte var sämre än sina skolkamrater och tog sig även obesegrade genom turneringen efter spännande och jämna matcher mot andra skolor. Med sin duktiga målvakt slutade Kristinaskolan även tvåa här också. Manillaskolan knep även bronset via sitt andra yngre lag.

Lydia Tebibel

Bildtext: Efter en kontring har en fri Lydia Tebibel (Manillaskolan) hoppat upp mot mål, bakom jagar flera av Kristinaskolans spelare (foto: Hans Rimberg)

Dag två bjöd på vattenpolo i Husbybadet. Det blev en turnering av inofficiell karaktär då antalet anmälda lag var bara tre på pojk- respektive flicksidan. De som inte deltog i turneringen fick bada och leka i den andra delen av bassängen. Hopptornet och trampolinen var populära grejer.

Bland dem som provade på att spela vattenpolo var reaktionerna överväldigande positiva! Alla hade jättekul och det blev en fartfylld och spännande dag med många roliga matcher. Mehdi Malek, döv elitseriespelare med Polisen IF, ställde upp som domare hela dagen.

Matilda Jansson

Bildtext: Matilda Jansson (Manillaskolan) jagar efter bollen, tätt följt av skolkamraterna, men denna gång motspelarna Fannie Borgman och Jade Osbeck (foto: Hans Rimberg)

I nästa nummer av DövSport kan ni läsa ett stort reportage om skol-SM med många bilder, alla resultat och intervjuer med deltagare och ledare. Vi kommer också att berätta om vad som händer med detta arrangemang i framtiden.

Skribent: Sven-Emil Karmgård

 Tecken inom idrott 

 

 

Postadress:
Dövidrott Östra
Svenska Dövidottsförbundet, Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info