Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsgymnasiet (RIG)


Sedan hösten 2005 har Örebro kommun och Svenska Dövidrottsförbundet (SDI) tillsammans fått möjlighet att driva ett Riksidrotts-gymnasium (RIG). Syftet med ett RIG är att du som elev ska kunna kombinera idrott och studier. För närvarande tar vi endast emot fotboll och futsal elever. 

Idrottssatsningen tar mycket tid och görs intensivt under en begränsad period i livet. Den aktive behöver därför stöd i sin satsning så att den inte äventyrar hennes eller hans framtid.

RIG är öppet för både tjejer och killar och vi strävar mot att vi ska ha hälften tjejer och hälften killar. När man går på vårt RIG får man en unik chans att klara en elitsatsning samtidigt som man klarar sina studier på ett bra sätt. En del av träningen sker på dagtid med en teckenspråkig fotbollstränare men en stor del av idrottssatsningen sker ute i lokala klubbar på kvällar och inte minst på helger.

Du som söker skall ha en bra träningsbakgrund och tillhöra Sverigetoppen i din specialgren i din åldersklass inom dövidrotten. Du ska också kunna uppvisa goda studieresultat och vara studiemotiverad.

När man går på ett RIG kan man söka alla nationella program inom gymnasieskolan. Detta innebär att du som RIG-elev kan komma att hamna i klass där du är ensam elev som satsar på idrott. Vi samordnar mellan de olika programmen och skolorna för att ni idrottselever skall få bra träningstider tillsammans.

Ansökan sker före den 1 december. Då skall de senaste betygen i samtliga ämnen bifogas, audiogram samt utlåtande från din tränare i din hemmaklubb. Du ska också söka till utbildningen på RGD/RGH på vanligt sätt via de ansökningsformulär som gäller. Ta kontakt med din SYV konsulent på din grundskola för vidare hjälp.

Välkommen med en ansökan! 
ANSÖKNINGSBLANKETT

Läs mer på Riksidrottsgymnasiets egen hemsida.

Uppdaterad: 06 OKT 2017 10:27 Skribent: Förbundskansliet
SDI Ungdom

Tecken inom idrott
Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info