Hoppa till sidans innehåll

VM: Snart börjar mästerskapet

18 OKT 2016 11:32
Om några dagar är det dags för VM i golf på Royal Golf Club i Köpenhamn, Danmark. Sverige representeras av sex spelare och vi kommer att rapportera från tävlingarna dagligen.
  • Skapad: 18 OKT 2016 11:32

Bildtext: Det svenska laget, fr.v. Förbundskapten Mikael "Bumle" Karlsson, Gustav Wahlgren, Andreas Wahl, Jonnie Hammenfors, Johan Fransson, Robert Nyman och Hans Sjödin. Foto: Therese Rollvén.

106 golfare från 18 länder samlas nästa vecka i Köpenhamn, Danmark, för att göra upp om titeln världsmästare. 

Den 24 juli invigs mästerskapet klockan 14.00. Tisdagen den 26:e till fredagen den 29:e spelas VM med 18 hål per dag. Tävlingen spelas i tre klasser, herrar, seniorer (50+) och damer, både individuellt och lag. Sverige ställer upp med fem spelare i herrklassen och en spelare i seniorklassen. I lagtävlingen räknas de fyra bästa resultaten varje dag.

I det svenska laget finns sverigeettan Andreas Wahl, Hans Sjödin, Gustav Wahlgren, Johan Fransson, Robert Nyman och Jonnie Hammenfors. Den sistnämnda tävlar i seniorklassen. 

Favorit i mästerskapet får nog vara Jack Beasley från Australien som vann senaste VM i USA för två år sen. Andra hot är dansken Hans Elgaard (som kom tvåa 2014), Jack MacLeod från Australien, engelsmännen Paul Waring och Jay Stally och sen kanske det dyker upp en och annan överraskning. Vi hoppas förstås på våra svenska spelare. Det gäller att alla spelar stabilt och jämnt under VM för det är också en lagtävling som står på spel.

Följ VM här i SDI:s hemsida samt i vår facebooksida www.facebook.com/dovidrott där vi kommer att rapportera dagligen från tävlingarna. VM har också en egen hemsida där ni kan kika in dagligen och följa liverapporter: http://www.wdgc2016.com, Det danska dövidrottsförbundet har också lanserat en särskild app för golf-VM som ni också kan ladda hem, appen heter WDGC2016. 

Ni som har möjligheten, kom till Köpenhamn och heja fram de svenska spelarna! Adress till Royal Golf Club:
Center Boulevard 4
DK-2300 Copenhagen

Heja Sverige!

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd


 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info