Hoppa till sidans innehåll

SM: Wahl vann i Skövde

18 OKT 2016 11:52
Det blev ett spännande SM på Skövde GK som arrangerades av X-Drive Visual Golfklubb där Andreas Wahl vann herrklassen. Christoffer Fleur vann i B-klassen och Karina Johansson damernas inofficiella tävling.
  • Skapad: 18 OKT 2016 11:52

I en blåsig första runda av golf-SM i en tuff bana på Skövdes Golfklubb samlades 27 deltagare till start. Det tävlades alltså i tre olika klasser, herrar A, herrar B och damer som hade inofficiellt SM. 

Golfbanan hade väldigt stora greener och en berg-och dalbaneaktig bana. Man fick gå uppför och nerför väldigt ofta. Lördagen bjöd på strålande solsken men mycket blåst, så det var svårt att bedöma slagen och hur man skulle spela. 

Bäst första dagen blev tre stycken som endast var två slag från varandra, Andreas Wahl med 84 slag, Johan Fransson på andra plats med 85 slag och Gustaf Lindahl med 86 slag. I damernas tävling ledde Karina Johansson med 98 slag före Johanna Mesch på 108 slag. I B-klassen fick Lars Jatko en bra start med 73 slag före Christoffer Fleur på 76 slag och Daniel Ekberg på 79 slag. I B-klassen tävlade åtta spelare med handikapp 18,1 och uppåt. 

Andra dagen bjöd på regn och rusk men med stilla vindar så spelet blev aningen lättare. Det kunde man se på leaderboarden i herrarnas A-klass där de spelade upp sig rejält från andra dagen. Det blev en rafflande duell i herrarnas A och B klasser. Andreas Wahl kunde hålla undan för Johan Fransson och ta hem mästerskapet. På tredje plats kom Gustaf Lindahl som tillsammans med de övriga två gjorde ett bra SM. I herrarnas B klass fick Christoffer Fleur och Lars Jatko samma poäng, men Fleur tog hem priset då han hade lägre handikapp. På tredje plats fanns Daniel Ekberg. 

I damernas inofficiella SM vann Karina Johansson före Johanna Mesch. Nästa år arrangerar 
Idrottsklubben Virtusvårslaget i Härnösand och Golfklubben Sydsvingarna tar hand om SM som arrangeras i Landskrona. Grattis alla helgens vinnare och tack till alla som deltog i detta SM som blev ett lyckat arrangemang av X-Drive Visual Golfklubb! 

Resultat
Herrar A-klass

1. Andreas Wahl, 163
2. Johan Fransson, 167
3. Gustaf Lindahl, 169
4. Robert Nyman, 171
5. Gustav Wahlgren, 175

Damer, inofficiellt
1. Karina Johansson, 198
2. Johanna Mesch, 214

Herrar B-klass
1. Christoffer Fleur, 148
2. Lars Jatko, 148
3. Daniel Ekberg, 153
4. Anders Lundberg, 164

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd


 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info