Hoppa till sidans innehåll

Landslagstruppen VM USA 2014

23 MAR 2014 19:54
  • Skapad: 23 MAR 2014 19:54

Under vintern har vårt golflandslag genomfört fem träningsläger inför VM för döva/hörselskadade i Traverse City, USA mellan den 12 – 18 juli i år.

 

Sverige kommer att skicka sitt bästa lag någonsin! Herrlaget kommer att bestå av fem spelare. Alla spelarna har spelhandicap på fem eller lägre. Andreas Nilsson har lägst med hcp 1,6.

Uttagna spelare i herrlaget är:

Andreas Nilsson, Rättviks GK, hcp 1,6

Gustav Wahlgren, Barsebäck Golf & Country Club, hcp 2,2

Hans Sjödin, Lannalodge Golfresort, hcp 4,6

Johan Fransson, Lannalodge Golfresort, hcp 4,7

Robert Sjödin, Lannalodge Golfresort, hcp 5,1

 

Uttagen spelare till seniortävlingen (50+):

Jonnie Hammenfors, Lannalodge Golfresort, hcp 9,8

 

Medföljande ledare:

Stefan Wahlgren, landslagscoach och förbundskapten

Mikael ”Bumle” Karlsson, landslagstränare och golfpro

VM kommer att spelas i Traverse City, USA och har hemsida: http://www.wdgc2014.com/

Vid förra VM 2012 i Tsu, Japan vann Sverige silvret efter Australien och med Danmark på tredje plats. Till USA kommer konkurrensen att vara betydligt tuffare. USA kommer säkert med sitt bästa möjliga lag, Australien vill försvara sitt guld, Danmark vill slå Sverige och England kommer med en ny ung spelare som vann EM individuellt 2013.

Sveriges mål är att minst försvara silverplatsen från 2012 och spelar alla på topp har vi stor chans att gå hela vägen. Samtidigt är konkurrensen så hård att om vi inte är fullt förberedda och i form kan vi hamna utanför prispallen. Vår fördel är att vi är mentalt väldigt starka och våra spelare visat flera gånger tidigare att man är bäst när det gäller mest.

Jonnie Hammenfors kommer för första gången att spela i seniorklassen (50+) och vi har stora förhoppningar att Jonnie ska komma långt upp i resultatlistan.

Nu under mars – april pågår mängdträningen för killarna ska vara förberedda till tävlingssäsongen som startar upp i slutet av april. Alla killarna har sina egna tävlingsplaneringar för att komma så väl förberedda som möjligt till VM.

Under maj-juni kommer vi att ha tre träningsläger ute på Lannalodge (ca 2 mil väster om Örebro) som är vår träningsanläggning. De läger som är inplanerade är 17 – 18 maj, 31 maj – 1 juni och 28 – 29 juni. Då kommer vi dels att ha närspelsträning med Bumle, spel på 6-hålsbanan där vi tränar på spelstrategi och teorilektioner.

Lannalodge Golfresort är också en av våra huvudsponsorer. De ställer upp med både golfbana och träningsanläggning till våra landslagsspelare.

Våra andra sponsorer f.n. är;

Vi kommer löpande att uppdatera infon hur det går för oss med våra förberedelser både på SDI:s hemsida och på Facebook om du söker efter Svensk dövgolf.

 

På återseende,

 

Jonnie Hammenfors        Stefan Wahlgren
Huvudansvarig               Förbundskapten

Skribent: Jonnie Hammenfors


 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info