Hoppa till sidans innehåll

FOTBOLLSLANDSLAGET SAMLAS INFÖR EM

11 MAJ 2019 14:17
  • Skapad: 11 MAJ 2019 14:17

Nu till helgen samlas fotbollslandslaget på Kärrtorps IP i Stockholm för en sista finslipning inför kommande EM den 2-15 juni i Kreta, Grekland. Vi har nu sen starten i januari samlats varje månad för att förbereda oss på bästa sätt inför mästerskapet. Lägrets upplägg kommer att bli olika träningsinslag med betoning på taktiska spelövningar under lördagen samt en träningsmatch mot FC Iliria på söndag som för närvarande leder Stockholms division 5 södra,

Där vi får en möjlighet att eventuellt matcha en tilltänkt startelva till EM premiären mot Frankrike den 4 juni klockan 18:00 (lokal tid). Matchen mot FC Iliria börjar klockan 11:00 på söndagen och ni alla är välkommen till Kärrtorps IP (Kärrtorpsvägen 5D, Johanneshov).
 
Vi har inför lägret tagit ut en 22 manna trupp som får kämpa om platserna i den 18-manna truppen som vi slutligen ska ta med till EM. Förutom de uttagna så kommer vi också att ta ut fyra stycken hemmareserver som eventuellt kan kallas in längre fram under mästerskapet om det uppkommer skador och att spelare inte kan spela vidare.

Helgens trupp:

John Novak, IK Surd
Daniel Madebrink, IK Hephata
Nabil Tebibel, IK Hephata
Elias Tebibel, IK Hephata
Oliver Rasinaho, IK Hephata
Amadeus Lantz, IK Hephata
Romel Belcher, IK Hephata
Pa Ceesay, IK Hephata
Albert Boklund, IK Hephata
Alexander Neverland, IK Surd
Adam Neverland, IK Surd
Patrik Andersson, IK Surd

Aleksandar Skovin, IK Surd

Dertil Ramadanovic, IK Surd

Ali Attar, IK Surd
Rekar Essa, IK Surd

Edward Nyman, IF Nerike

Kristijan Keric, IF Nerike

Gor Sargisyan, IF Nerike

Simon Lindén, IF Nerike

Jacob Genberg, IF Nerike

Zakaria Abdiwali, IF Nerike
 
Dock får vi rapportera om att försäsongen inte varit direkt gynnsam, det har varit tuffa träningsmatcher där resultaten med enstaka undantag inte gått vår väg och att vi inte lyckats med att få vårt spel att stämma. Flera av de etablerade och bärande spelare står dessutom inför en tung och besvärande situation då de under längre perioder på vårsäsongen varit allvarligt långtidsskadade. Det är högst tveksamt om dessa spelare på den kortvariga tid som kvarstår till EM, klarar leverera prestationer på hög nivå under ett intensivt och fysiskt krävande program under kommande EM. Den här problematiken ingick inte i den målbild som sattes upp innan försäsongen började.

Vi ska därför ärligt framhålla att landslaget befinner sig i ett mycket känsligt läge inför EM, en verklighet som vi inte kan lura. Situationen kan medföra att vi kommer att tvingas till svåra och oväntade lösningar. Det innebär också att vi istället för en övergripande mål för hela mästerskapet går till att tänka en match i taget och anpassa oss utifrån hur förutsättningarna ser ut inför varje match.

 

Välkommen till Kärrtorps IP!

Skribent: Henrik Rangfeldt
Epost: Adressen Gömd

 

FOTBOLLENS SPONSORER

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info