Hoppa till sidans innehåll

FOTBOLLS-VM: Oavgjort med en ton av bittersmak mot Argentina

24 JUN 2016 12:18
Igår spelade vi match mot Argentina i gruppspelet, en Argentina som vi blivit varnade av andra lag som spelat mot dem. Att de gör allt för att vinna och kan ta till alla buds tillgängliga medel, vi blev varse om det i andra halvleken.
  • Uppdaterad: 24 JUN 2016 16:39

(Startelvan i bild: Övesta raden fr. v: Jacob Masso, Dennis Koss, Albert Boklund, Adam Neverland, Victor Jannerlid-Söderberg och Nabil Tebibel. Understa raden fr. v: Ali Attar, Alexander Neverland, Pa Ceesay, John Novak och Peter Delin.)

 

Vi startade matchen med en 4-4-2 format där tanken var att anfalla på kanterna och dra isär Argentinas försvar för att sen fylla på med folk i straffområdet när inläggen kommer. Men under första halvleken lyckades vi inte med att få igång ett eget spel, det var för långt mellan mittfältet och anfallet. Argentina hade mycket av spelet i första och som en konsekvens gjorde Argentina 1-0 först efter ett högt djupledspassning som gick genom backlinjen till en friställd Argentinare. Vår målvakt rusade ut för att nicka bort bollen men Argentinaren hann först och bollen fortsatte i mål.

Dock svarade vi rätt snabbt, ungefär fem miuter senare kvitterade vi genom Nabil Tebibel efter en hörna som nickades ut men fångades upp av Dennis Koss som spelade tillbaka till hörnsparkaren Alexander Neverland som slog in ett nytt inlägg. Inlägget gick över målvakten som inte nådde den med händerna och nådde Nabil som kunde nicka in kvitteringen.

Till andra halvleken kom vi ut som ett nytt lag efter att tagit oss samman i pausen, vi börjar ta över matchen och Argentina hade  det svårare för att komma genom vår försvar. Det blev mycket kamp på mittältet, Argentina verkar också ha lagt om taktiken i pausen. Från att spelat något normalt men lite tufft så började de ta till alla buds tillgängliga medel.

Det var stundtals ingen fotboll som spelades på planen, det var en del osportsliga saker som skedde på planen. Frustration växte hos oss, båda spelare och ledare försökte uppmärksamma det här men domaren hade valt att hålla en väldigt mycket hög toleransnivå. 

Imponerade är det dock hur våra killar kunde behålla kylan, några killar i laget som hade en historia där de inte kunnat hålla pall för diverse provaktioner hade fått utså det värsta de upplevt men det här gången när det verkligen gällde så höll de pall. 

Oliver Rasinaho däremot blev tyvärr utvisad efter hans andra gula kort i matchen, det här gången för sakern som domaren normalt sett förbi under det här matchen. Det här är ett bra exempel på vad som kan hända när en domare inte är konsekvent i hans domslut. 

Trots det numerärt underläget på planen kunde vi till slut forcera in 2-1 genom inbytte Rekar Essa som sköt in bollen efter en inlägg där bollen gick över målvakten igen. Vilt jubel utbröt kring hela arenen, vi hade cirka 30-40 supportrar på plats! Samtidigt slog han upp hans skada och blev liggande, tyvärr hade vi redan bytt tre gånger så vi inte kunde skicka in en erästtare för Rekar. Rekar fick istället stå vid mittcirkeln för att dra bort ett par gubbar. 

Det innebar i praktiken att vi spelade med åtta utespelare de sista fem minuterna, killarna rensade och rensade men det fanns ingen som kunde ta emot bollen så Argentina fortsatte mata in bollarna. Till slut gav det resultat och de kunde kvittera efter en inlägg som nådde en spelares huvud och in i målet. 

En oavgjord resultat som för oss är en förlust då vi nu längre inte har saken i våra egna händer. Vi har nu en poäng i gruppspelet med Saudiarabien kvar att spela mot, en Saudiarabien som inte har något att spela för. Turkiet har sex poäng och är i praktiken klara för avancemang, Argenina har fyra poäng nu och behöver bara en poäng för att vara säkra på en avancemang. Turkiet och Argentina möts samtidigt som vi möter Saudiarabien. 

Det som nu gäller för att vi ska kunna gå vidare till kvartsfinalen och slippa spela B-slutspel är att Turkiet måste slå Argentina samtidigt att vi slår Saudiarabien med ett antal mål beroende på hur många mål Turkiet vinner med. 

Slutligen så vill vi tacka våra stora supportskara som var på plats igår och hejade fram oss, det är så fantatiskt att så många människor väljer att planera in deras semester för att följa oss på plats. Vi vill här uttrycka att ni är underbara och er insats på läktarna är minst lika viktiga som vad grabbarna gör på planen!

Skribent: Henrik Rangfeldt
Epost: Adressen Gömd

FOTBOLLENS SPONSORER  

  

 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info