Hoppa till sidans innehåll

FOTBOLLS-VM: Match mot Irak efter förlust mot Iran

28 JUN 2016 22:33
Imorgon klockan 09:00 är det dags för vår sista match i mästerskapet, matchen där vi spelar om 15/16:e platserna efter en förlust mot Iran igår. Imorgon spelar vi mot Irans grannland Irak.
  • Skapad: 28 JUN 2016 22:33

Igår spelade vi en placeringsmatch mot Iran och förlorade med 0-2 efter en jämn match, en match som tränarna innan utannonserat att man ser den som förberedelse inför deaflympicskvalet mot Tyskland den 15 oktober i Karlsruhe.

Sverige startade matchen bra och lyckades få tillbaka det fina spelet man hade mot Turkiet och Argentina, vi tillät inte Iran komma förbi det ramstarka försvaret som höll sig tät under hela första halvleken. Man hade också några fina målchanser samt en straffsituation som domaren enligt vår tyckte friade felaktigt.

Men under andra halvleken började Iran hitta lösningar så de kunde komma förbi vår försvar, till slut blev det en straffsituation där domaren dömde straff för Iran. En sitauton som enligt vår videogranskning var felaktig. Senare gjorde de 2-0 och där slutade matchen. Vi fick till några fina chanser under andra halvleken men kunde inte sätta den.

Förlusten mot Iran innebär att vi får spela mot Irak imorgon, en match om att inte bli sist i hela mästerskapet. Vi spelade under långa stunder bättre än Turkiet, var nära att slå Argentina. Imorgon spelar Turkiet och Argentina semifinaler och de kan mötas i finalen om de vinner deras semifinaler. Vi får spela om inte bli sist i hela mästerskapet, så småa var marginalerna. Hade vi inte släppt in Argentinas kvittering i den 95:e matchminuten kunde det hela eventuellt sett annorlunda ut.

Vi ska inte skylla ifrån oss men ni ser att marginalerna i det här mästerskapet har varit rätt småa. Det har varit många matcher som slutat med uddmålet, tror att det varit bara en match där vinnaren vann med mer än två mål och det var när Argentina vann kvartsfinalen mot Storbirtannien med 5-1.

Imorgon spelar vi som sagt mot Irak kl 09:00 på morgonen, då kommer vi givetvis att liverapportera för er som vill följa oss till morgonkaffet. Ni hittar till liverapporteringen på www.dovidrott.se.

Skribent: Henrik Rangfeldt
Epost: Adressen Gömd

FOTBOLLENS SPONSORER  

  

 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info