Hoppa till sidans innehåll

FOTBOLLS-VM: Förlust mot Saudiarabien

26 JUN 2016 19:05
Igår spelade vi den sista matchen i gruppspelet mot Saudiarabien, för att kunna gå vidare till kvartsfinalen krävdes det en seger i matchen samtidigt som Turkiet vann sin mot Argentina.
  • Skapad: 26 JUN 2016 19:05

(Startelvan mot Saudiarabien i bild: Översta raden fr. v: Victor Jannerlid-Söderberg, Igor Sapega, Peter Delin, Pa Ceesay, Adam Neverland, Nabil Tebibel. Understa raden fr. v: Elias Tebibel, Alexander Neverland, Vahid Sabotic, Gesly Belcher och Ali Attar)

Vi gick in i matchen med matchplanen att direkt sätta press på Saudiarabien, vi var tvungen att vinna med tre mål för att vara säkra på avancemang om Turkiet vann mot Argentina med uddmålet i matchen som gick samtidigt som vår.

På grund av skador och avstäning så fick vi flytta om i startelvan där några spelare fick spela på andra positioner än normalt. Vi började bra och kunde sätta press på Saudierna och få till flera bra anfall och avslut, vi hade ett friläge som tyvärr missades. De 20 första minuterna spelade vi riktigt bra, dock räcker det inte med att spela bra utan utdelning.

Därefter brast Alis lårmuskel och han fick tyvärr utgå, någonstans där vände matchen. Plöstligt började Saudierna vinna de första bollarna och sen till och med andrabollarna. Vi tappade matchen totalt och fick Saudiarabien att se ut som de var Barcelona med deras tiki taka spel. De passade runt oss alltför enkelt, vi tappade positonerna och spelade inte med huvudet längre.

Det var en kollaps som blev mycket svårt att ta igen, under den andra halvlek lyfte vi oss något och började jobba in oss in i matchen igen. Dock kom vi aldrig tillbaka till det fina spelet vi hade under inledningen av den första halvleken. Vi blev frustererade ju länge tiden gick och spelet låste sig alltmer för flera av killarna. Vi slet med hjärtat men gjorde det alltför mycket med hjärtat gentemot hjärnan.

Till slut gjorde Saudiarabien 0-1 och det lite för enkelt, tyvärr. Resultatet höll sig matchen ut. Samtidigt så spelade Turkiet 1-1 mot Argentina som enligt rapporterna spelade ännu bättre och mer brutalare än vad de gjorde mot oss.

Det här mästerskapet har inte gått som vi tänkt oss, vi har haft stora problem med skador och avstäning på nästan alla våra ordinarie offensiva spelare vilket innebar att vi var tvungna att röra om i elvan och systemet. Det har ställt till för oss under hela mästerskapet.

Däremot ursäktar det inte vår insats mot Saudiarabien, det var en insats som inte var värdig vår landslagströja. Vi är mycket besvikna på oss själva, både spelarna och ledarna. Vi vill be alla supportrar som rest ner för att heja på oss om ursäkt för vår insats mot Saudiarabien.

Vad som händer härnäst är att vi får spela placeringsmatcher om 13-16:e platserna mot lagen som kom fyra i alla grupperna. Vi börjar först mot Iran imorgon klockan 09:00. Sen fortsätter vi mot Grekland eller Irak den 29 juni kl 09:00 beroende på hur det går i matcherna. Vinnarna i dessa två första matcherna möts sen om placeringarna 13-14 plats medan förlorarna för spela för att inte bli sämst i hela mästerskapet.

Vi ser de två placeringsmatcherna först och främst som förberedelser inför det kommande Deaflympicskvalet mot Tyskland den 15 oktober. Kvalet som nu från och med idag är prioritet ett för oss, det innebär att resultatet inte kommer i första rummet här.

Skribent: Henrik Rangfeldt
Epost: Adressen Gömd

FOTBOLLENS SPONSORER  

  

 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info