Hoppa till sidans innehåll

FOTBOLLS-VM: Förlust mot Irak i mästerskapets sista match

02 JUL 2016 11:59
I förrgår spelade vi mot Irak om platserna 15 och 16 i mästerskapet. Innan vi gick in i placeringsmatcherna så annonserade ledarstaben att man såg de två sista matcherna som en förberedelse inför stundande kvalet till Deaflympics mot Tyskland.
  • Skapad: 02 JUL 2016 11:59

(Startelvan i bild: Övre raden fr. v: Jacob Masso, Elias Tebibel, Pa Ceesay, Igor Sapega, Dennis Koss och Victor Jannerlid Söderberg. Undre raden fr. v: Oliver Rasinaho, Alexander Neverland, Adam Neverland, Albert Boklund och Nabil Tebibel)

Man såg alltså inte resultatet som det viktigaste utan att man istället vill testa nya saker samt låta yngre spelare få mer speltid för att utvecklas. Vi spelade ganska bra mot Irak efter våra förutsättningar, vi hade en stor spelarfrånvaro på grund av skador också.

Matchen var ganska jämnt spelmässigt, vi fortsatte spela disciplinerat och försökte göra mål genom omställningar. Irak däremot var mer spelskickligare och hade mer boll än oss under matchen. Vi hade några bra chanser som vi tyvärr inte satte, Irak däremot var mer effektivare och kunde sätta in två mål innan vi satte in slutforcering. Efter en tids hård slit och fler folk i offensiven kom vi loss på vänsterkanten och Elias Tebibel fick iväg en boll till Alexander Neverland som snyggt kunde slå in den på volley.

Vi jagade kvitteringen och var nära ett par gånger men Irak redde ut stormen och kunde vinna matchen med 2-1.

Det har varit ett mästerskap som vi lärt oss mycket av, vi har nu fått se hur jämnt det är bland världens 16 bästa lag och att det har varit marginalerna som avgjort matcherna. En tydlig vattenavskiljare för oss var matchen mot Argentina. Vi hade en 2-1 ledning i en match som vi var bättre än Argentina, en match som vi behövde vinna för att kunna gå till kvartsfinalen på egen hand men de kunde kvittera i den 95:e minuten.

Argentina hade sen saken i egen hand och kunde komma till hela vägen till semifinalen. Givetvis har vi inget annat än oss själva att lasta för att vi inte kunde knyta an säcken mot Argentina. Men matchen var ett talande exempel på hur småa marginalerna varit.

Argentina kom fyra efter förlust mot Ryssland i bronsmatchen medan vi blev sist i hela mästerskapet.

Det som händer nu är att vi kommer att utvärdera våra insats under mästerskapet för att hitta förbättringsområden och jobba med dem. Vår nästa tävlingsmatch blir kvalet till Deaflympics mot Tyskland i Karlsruhe den 15 oktober.

Skribent: Henrik Rangfeldt
Epost: Adressen Gömd

FOTBOLLENS SPONSORER  

  

 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info