Hoppa till sidans innehåll

EM 2019: Sverige spelar för äran efter förlusten mot England

08 JUN 2019 14:00
Efter förlusten (0-2) mot England i gruppspelets andra match så innebär det nu att Sverige missar slutspelet. Matchen mot favoriterna Ukraina blir nu en match om stoltheten och äran att representera Sverige.
  • Skapad: 08 JUN 2019 14:00

Matchen mot England blir precis som förhandstipsen, det blev en mycket spännande kamp ända in på mållinjen, där Englands större uthållighet till sist fällde utslag med välplacerat distansskott i matchens 85:e minut. England fick sedan lite turligt ytterligare ett mål som kom på övertid.

Sverige saknade verkligen inte chanser och dominerade under stora stunder matchen. Vi tilldömdes dessutom en fullt rättvis straff i första halvlek som tyvärr den annars utmärkte forwarden Elias Tebibel inte lyckades förvalta. Andra halvlek jämnade ut sig och matchen stod och vägde fram mot 65–70 minuten. Därefter sjönk orken kraftfullt i det svenska laget. Mot slutet av matchen skapade England ett kraftigt övertag och kunde avgöra med sin fysiskt högre kapacitet.

Inför matchen mot troliga gruppvinnarna Ukraina så ställer Sverige upp med nästan identiskt lag som senast mot England. Startelvan släpps en timme innan matchen start på våra sociala mediekanaler:

www.facebook.com/dovfotboll

www.instagram.com/dovfotboll

Förbundskapten Conny Bååth kommentar matcherna mot England och Ukraina med följande:


"Även om det blev förlust så anser jag det svenska laget gjorde en bra och förtroende ingivande insats där resultatet till sist utföll i slut skedet p.g.a. sämre fysisk uthållighet.
Jag väljer därav att slutföra EM uppdraget med i stort sett samma laguppställning som senast. Förhoppningen är att vi skall lyckas avsluta vårt EM äventyr på ett fint och värdigt sätt."

Ni kan titta på matchen live på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=o7yrPJXIRxk

Skribent: Henrik Rangfeldt
Epost: Adressen Gömd

 

FOTBOLLENS SPONSORER

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info