Hoppa till sidans innehåll

DEAFLYMPICS-KVAL: Sverige möter Tyskland

11 OKT 2016 10:34
Den 15 oktober möter Sverige Tyskland på bortaplan i fotbollens Deaflympics kval. Det blir en måstematch för Sverige som i helgen genomfört ett bra träningsläger och haft laguttagning. Matchen på lördag kommer att livesändas av arrangörerna.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2016 11:22

I helgen genomfördes ett två dagars träningsläger för fotbollsherrarna. Lägret var en förberedelse inför kvalet till Deaflympics mot Tyskland som spelas den 15 oktober. Ett Tyskland som kom tvåa i sommarens VM i Italien efter finalförlust mot Turkiet. Det blir med andra ord en tuff nöt att knäcka för Sverige.

Förutsättningarna för att nå Deaflympics är att Sverige måste besegra Tyskland för att vinna gruppen och bli garanterad en plats i Deaflympics. Oavgjort innebär mycket mikroskopiska chanser att bli bland de två bästa tvåorna enligt europarankningen. Sverige får då avvakta hur det går i matcherna som går efter oss, något som vi inte kan förlita oss på. Det innebär att vi måste gå för seger i lördagens match mot Tyskland. 

Under lägret fick tränarna flera positiva svar. De fick se hur killarna fortsätter att utvecklas, lagets fysio Tomas Andersson, kunde bland annat konstatera att spelarnas fysik blivit betydligt bättre. Landslaget spelade match mot Mälarhöjden på söndagen. Ett Mälarhöjden som normalt spelar i divsion 4. På matchen testades två olika taktik för att ha flexibilitet i spelet mot Tyskland. Svaren vi fick var positiva. Vi luftade hela truppen och flera spelare visade att de närmat sig startelvan och att de vill vara med och slåss om de ordinarie platserna. Mälarhöjden bjöd upp till en bra och tuff match som Dövlandslaget vann med 2-1 efter två mål av Hephatas Jacob MassoFlera av spelarna har uppåtgående form och det ska bli intressant att se om formen kan toppas mot Tyskland.

Tyvärr får Sverige klara sig utan Adam Neverland och Rekar Essa i matchen mot Tyskland. Adam, som varit av en härförare i IK Hephatas försvar den här säsongen när laget ordnade en överglänsen serieseger, fick ett rött kort i matchen mot Polen i oktober förra året och är därmed avstängd i Tysklandsmatchen. Rekar fick utgå på grund av knäskada under sista matchen med sitt klubblag Lillån FK och en rehabiliteringsperiod väntar honom. Dock upplever vi att andra spelare klivit fram och att vi nu har en fin bredd i laget och sen har vi tidigare flera gånger sett att bollen är rund.

Det svenska laget mot Tyskland
John Novak, Genevad/Veinge IF (Halmstad) / IK Surd

Elias Johanson, Lillån FK (Örebro) / IF Nerike

Nabil Tebibel, IK Hephata (Stockholm)
Pa Ceesay, IK Hephata (Stockholm)
Victor Jannerlid Söderberg, IK Hephata (Stockholm)
Peter Delin, IK Hephata (Stockholm)
Aleksandar Skovin, Vänersborg IF / UIF Viljan
Simon Linden, IF Eker (Örebro) / IF Nerike
Alexander Neverland, IK Hephata (Stockholm)
Alexander Stojilkovic, Öfvre Adolfsberg FC (Örebro) / IK Hephata
Dennis Koss, BK Forward (Örebro) / IF Nerike
Romel Belcher, IK Hephata (Stockholm)
Gesly Belcher, IK Hephata (Stockholm)
Oliver Rasinaho, IK Hephata (Stockholm)
Albert Boklund, IK Hephata (Stockholm)

Elias Tebibel, Östansjö IF (Örebro) / IK Hephata
Ali Attar, Hallonbergens IF (Stockholm) / IK Hephata
Jacob Masso, IK Hephata (Stockholm)

Conny Bååth, Förbundskapten
Adrian Whale, Assisterande förbundskapten
Kristoffer Kindbom, Coach
Frej Fredman, Videocoach
Tomas Andersson, Fysio
Michael Skarborn, Materialansvarig
Joakim Blomqvist, Tolk
Janne Lundberg, Tolk 

Livesändning
Tyskland har kommunicerat ut att de kommer att livesända matchen på lördag i Karlsruhe med start klockan 12.45. Livesändningen visas här: Live Sverige-Tyskland

Innan matchen kommer ni också att få möjlighet att följa laget genom Therese Rollvén som kommer att rapportera innan matchen, i halvtid och efter matchen på förbundets facebooksida www.facebook.com/dovidrott . Facebooksidan är en öppen sida som inte kräver inloggning, så alla kan följa rapporteringen därifrån. 

Heja Sverige!

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd

FOTBOLLENS SPONSORER  

  

 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info