Hoppa till sidans innehåll
Albin Hedlund i Bordtennishallen

Albin Hedlund är redo för Bordtennis-EM

08 APR 2019 11:09
För ett par dagar sen landade Albin Hedlund och förbundskaptenen Rickard Hedlund i Albena, Bulgarien där Bordtennis-EM för både juniorer och seniorer kommer hållas.
  • Skapad: 08 APR 2019 11:09

Äntligen har vi en svensk representant i ett internationellt mästerskap inom bordtennis, Albin Hedlund som ifjol även deltog i en internationell tävling gör alltså landslagsdebut på riktigt nu. I Albena, en mindre stad utanför strandstaden Varna, arrangerar det bulgariska dövidrottsförbundet bordtennis-EM för juniorer (9-10 april) och seniorer (12-17 april). 

Albin som fyllde 18 år för en månad sen kommer först inleda i U-18 klassen innan han också deltar i Senior-EM. 

"Vårt mål är högt satt. Siktet är medalj i juniorklassen och sen försöka gå så långt som möjligt i seniorklassen." säger förbundskaptenen Rickard Hedlund

Konkurrensen i seniorklassen är enorm, bland annat finns den slovakiska regerande Deaflympics silvermedaljör Thomas Keinath samt den ukrainska bronsmedaljör Gennadii Zakladnyi med i klassen. 

Albin Hedlund och förbundskaptenen Rickard Hedlund.

Spelschemat är inte helt klart då lottningen inleds ikväll men tävlingsdagarna för Junior-EM är 9-10 april, Albin kommer även delta i dubbelspel tillsammans med Österrikaren Lukas Kraemer. Efter att lottningen genomförts kommer spelschemat att läggas upp på denna länk: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=25EF273B-90CF-486E-95C1-4F3D18ACCB05

Även resultat kommer läggas upp på denna länk, observera att detta endast gäller Junior-EM. Mästerskapets officiella hemsida är http://www.tabletennis-albena2019.com/ och ny länk för Senior-EM kommer läggas upp där senare! 

Albin kommenterar själv mästerskapet "Det ska bli väldigt roligt och spännande att få spela mitt första internationella mästerskap! Jag ser fram emot det väldigt mycket, det känns lite nervöst men jag har en positiv känsla ändå!"

Ett stort lycka till önskar vi på förbundet! 

 

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 Tecken inom idrott 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info