Hoppa till sidans innehåll

Information om genomlysningen

17 JAN 2018 15:14
Riksidrottsförbundet har på sitt senaste styrelsemöte i helgen behandlat genomlysningen. Vi har nu fått besked att vi uppfyller villkoren för medlemskap hos RF.
  • Skapad: 17 JAN 2018 15:14

SDI, som var ett av sex förbund som granskades för fortsatt medlemskap, fick igår besked att vi uppfyller villkoren för medlemskap hos Riksidrottsförbundet efter dialoger och arbete under hösten.

Efter sommaren beslutade Riksidrottsstyrelsen att hålla inne delar av det ekonomiska stödet för 2018 för sex av de nio granskade specialidrottsförbund som då inte levde upp till storlekskriteriet om 25 idrottsföreningar för medlemskap i Riksidrottsförbundet. Vid fortsatt granskning och dialog med förbunden har Svenska Dövidrottsförbundet fler än 25 föreningar som uppfyller villkoren och får därför behålla stödet tillsammans med Svenska Baseboll och Softbollförbundet, Svenska Isseglarförbundet samt Svenska Squashförbundet. De förbund som förlorar delar av det ekonomiska stödet är Svenska Biljardförbundet, Svenska Bob och Rodelförbundet, Svenska Landhockeyförbundet, Svenska Racerbåtförbundet och Svenska Dragkampförbundet.

Under hösten har vi fört samtal med Riksidrottsförbundet och även gentemot våra dövidrottsföreningar. Vi har även gjort besök distriktsvis under hösten där vi informerat bland annat om genomlysningen och hur vi gemensamt ska vara tydliga med medlemskap och information under 2018.

Förbundsordförande Sven-Emil Karmgård kommenterar det glädjande beskedet:
- Det känns skönt att få detta bekräftat nu. Vi har hela tiden sagt att vi haft fler än 25 aktiva föreningar och nu har RF också kommit till denna slutsats. Det har till stor del handlat om missförstånd och språkliga misstag som legat till grund för deras tidigare preliminära beslut, vi har i våra träffar med RF berättat om hur de kan arbeta i fortsättningen gentemot dövidrottsföreningarna och den informationen har RF tagit till sig inför kommande uppföljning under 2018.

Under 2018 kommer en ny granskning av de fem förbunden (däribland SDI) att göras för att få aktuellt underlag inför beslut om stöd för 2019.

Vid nästa Riksidrottsmöte i maj 2019 ska förslag om nya medlemskriterier, villkor och anslutningsformer behandlas och det är viktigt att vi bevakar detta.

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd

 Tecken inom idrott 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info