Hoppa till sidans innehåll

FUTSAL SM: SK Lundia A och IK Hephata är svenska mästare

16 FEB 2018 10:16
Det blev favoriterna som stod som mästare i helgens SM i futsal som avgjordes i Stockholm. IK Hephata berättar på sin hemsida om mästerskapet.
  • Skapad: 16 FEB 2018 10:16

Bildtext: SK Lundia A vann årets SM på herrsidan efter en spännande final mot IK Surd A. Foto: Hanna Murray. 

I helgen var det SM i futsal i Farstahallen som klubben arrangerade. Det blev en publiksuccé där det i princip var fullsatt båda dagarna. Det var också många som följde klubbens livesändning på facebook. 

Det blev många stenhårda matcher där det var flera lag som ville vara med och fajtas om placeringsplatserna. På herrsidan spelades två gruppspel där de två främsta i varje grupp gick till semifinalerna och kampen om medaljerna, medan resterande lag fick infinna sig i att spela placeringsmatcher. På damsidan var det endast två anmälda lag så tävlingen fick inte en officiell status. Man körde en matchserie mellan IK Hephata och IK Surd i bäst av tre matcher.

IK Hephata kunde vinna de två första matcherna, bägge med resultaten 2-0 vilket avgjorde matchserien med 2-0 i bäst av tre matcher. Därmed blev IK Hephata svenska mästare även detta år och kvalificerade sig återigen till DCL. Den tredje matchen på söndagen genomfördes ändå och blev istället en vänskapsmatch där IK Hephata återigen kunde vinna komfortabelt, denna gång med 3-0. 

På herrsidan blev det stenhårda och jämna semifinaler där SK Lundia A slog IK Hephata A med 2-1 i den första semifinalen och den andra semifinalen vanns av IK Surd A med 1-0 mot IF Nerike. Innan man spelade finalen så fick IK Hephata och IF Nerike slåss om bronset och här kunde IK Hephata, trots sjukdomar i truppen, visa klassen och vinna mot IF Nerike med säkra 4-1. 

Finalen blev en spännande och publikvänlig historia. Matchen slutade 2-2 efter att SK Lundia tagit ledningen fick se IK Surd vända på steken till 2-1 innan de snabbt svarade efter IK Surds ledningsmål. Matchen gick till förlängning där det blev mållöst och avgörandet gick till straffar. Där kunde SK Lundia A vinna med 5-3 i straffläggning. 

Under helgen var det även två döva domare som presenterade sig för första gången i futsalsammanhang: Sebastian Johansson från Lund och Nicklas Odencrants från Göteborg. Vi kommer att få se mer av de här två framöver. 

Efter finalen blev det prisutdelning och förutom mästerskapsmedaljerna till lagen så blev det också olika utmärkelser enligt följande:

Damer
Bästa målgörare: Matilda Jansson (2 mål) och Cecilia Björck (2 mål), IK Hephata
Bästa målvakt: Lydia Tebibel, IK Hephata
Bästa spelare: Cecilia Björck, IK Hephata
Fair Play: IK Surd

Herrar:
Bästa målgörare: Jack Casteljins (15 mål), SK Lundia A
Bästa målvakt: Ludvig Norberg, IF Nerike
Bästa spelare: Jack Casteljins, SK Lundia A
Fair Play: SK Lundia B

Nästa års SM spelas i Örebro där arrangerande klubb är IF Nerike. 

Det finns bilder från årets SM, tagna av Hanna Murray, på IK Hephatas facebooksida: www.facebook.com/hephata

Skribent: Henrik Rangfeldt, IK Hephata
Epost: Adressen Gömd

 Tecken inom idrott 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info