Hoppa till sidans innehåll

FUTSAL EM-KVAL: Vi är klara för EM

09 DEC 2017 21:38
Sverige är klara för EM i Finland 2018 efter oavgjort mot Frankrike och vinst mot Ungern i dagens matcher i EM-kvalet!
  • Skapad: 09 DEC 2017 21:38

Sverige var redan klart för EM innan matchen mot Ungern. Istället handlade matchen om den svenska äran, att vi skulle avsluta snyggt i detta EM-kval. 

Sverige inleder stabilt med högplanspress i försvaret blandat med lågt försvarsspel. Det svenska målet kommer efter 10 minuter genom Fatima Tebibel som blir assisterad av Ebba Fält. 

Det blir fem minuter senare 2-0 genom Sofia Lindevall som testar ett långskott. Alla spelare får speltid i första halvlek och detta resultat står i sig i halvtidsvila.

I andra halvlek ökar Pauline Englund till 3-0 (assist: Sofia Lindevall) och lite senare blir det en svensk straff efter en ungersk hands. Fatima Tebibel sätter straffen klockrent och det är 4-0 till Sverige. Nästan direkt replikerar Ungern och får 1-4. Matilda Jansson avslutar det svenska målkalaset med 5-1 och i slutsekunderna får Ungern sitt andra tröstmål. Slutresultat: 5-2 till Sverige.

Det blir alltså Ryssland, Frankrike, Sverige och Spanien i denna EM-kvalgrupp som går till EM i Tammerfors, Finland i december 2018! 

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd

 Tecken inom idrott 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info