Hoppa till sidans innehåll

FUTSAL EM-KVAL: Vi är i EM!

20 JAN 2018 15:59
Ja! Sverige är klart för EM i Finland efter en 5-1 seger mot Bosnien & Hercegovina i dagens avgörande match. De gör damlandslaget sällskap till EM i Finland.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2018 16:11

Båda våra landslag är klara för EM i december. Dagens match mellan Sverige och Bosnien & Hercegovina handlade om att knipa andraplatsen efter Turkiet som vann gruppen. 

Det blev en tuff match mot ett fysiskt och långsamt Bosnien & Hercegovina. Det märktes att de drog ner tempot. Bägge lagen spelade mycket på defensiven i första halvlek. I halvtid stod det 0-0. Bosnien var anförda av deras nummer 10 som styrde och ställde. I halvlek sa förbundskaptenerna Luciano och Miguel Lorca att vi skulle köra med press. Det märktes i andra halvlek att det började hända saker. 

Elias Tebibel fick hål på Bosnien sju minuter in i andra halvlek. Det var mycket gruff och fysiskt spel av båda lagen som resulterade i foulproblem för Bosnien. Sverige fick till och med en straff som Nabil Tebibel sköt rakt mot målvakten som räddade. När Bosniens nummer 10 fick sitt röda kort efter att ha hamnat i duell med Adam Neverland och sparkat ner honom, fick Sverige sin första långstraff. Alexander Neverland satte den säkert och det innebar 2-0 till Sverige.

Den andra långstraffen togs även av Alexander som återigen var säkerheten själv. 3-0. Sedan blev det en bosnisk reducering som innebar 3-1. Sen körde Sverige över och gjorde 4-1 genom Nabil Tebibel. Matchens sista och snyggaste mål gör Ali Attar på nick efter en fantastisk långpass av målvakten Ludvig Norberg. 

Mål, Sverige: Alexander Neverland 2, Nabil Tebibel, Elias Tebibel och Ali Attar. 

Vi är alltså i EM. EM går av stapeln i Tammerfors, Finland den 4-13 december. Vi ser framemot en spännande turnering med båda våra landslag representerade! EDSO kommer att lägga upp information efter hela kvalets slut vilka länder som är med i EM. 

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd

 Tecken inom idrott 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info