Hoppa till sidans innehåll

FRIIDROTTS-EM: Första tävlingsdagen avklarad

23 MAR 2018 10:10
Det blev en kämpig inledning på första tävlingsdagen för den unga svenska truppen i Gomel, Vitryssland.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2018 10:12

Bildtext: Alva Kojic (bana 2) i starten av sitt 400 meterslopp. Foto: Anders Kingstedt.

Simon Sharapo (född -01) och Alva Kojic (född -01) började båda med att springa försöksheat på 60 m. Först ut var Simon som sprang hyfsat okej, men inte riktigt fick till ett optimalt lopp. Simon fick 14:e tid med 7,39 sekunder i försöksheatet (av totalt 23 deltagare), vilket förstås inte räckte för avancemang. Tiden är dock ”näst-personbästa” och loppet visade att formen är god.

Näst ut vara Alva som tyvärr blev diskvalificerad – Alva fick faktiskt spring sitt lopp, men efteråt fick vi veta att Alva blivit diskad. Synd, eftersom Alva i det lopp hon fick springa faktiskt underskred sitt personbästa.

Efter lunch och laddning var det dags för nästa grenar. Alva sprang på eftermiddagen 400 m försök och gjorde det riktigt bra! Alva fick tiden 62,79 vilket är nytt personbästa och även nytt svensk dövrekord på 400 m inomhus. Grattis!

Sista gren första tävlingsdagen var längd, med Simon som svensk deltagare. Efter ett jättefint förstahopp och hela 6,47 meter (ett personbästa med hela 17 centimeter! låg faktiskt Simon länge bland de som skulle få hoppa samtliga hopp. Men i sista grundomgången fick Simon se sig passerad av några andra längdhoppare.

Simon Sharapo i längdhoppet. Foto: Therese Rollvén.

Vi kan dock se tillbaka på en mycket bra svensk-dag, inte minst med hänsyn till Simon och Alvas ålder! Här har vi två döv-friidrottare som verkligen har framtiden för sig. Imorgon väntar sista tävlingsdagen för oss, med Simon som deltagare i det manliga höjdhoppet.

Övrigt att rapportera från Gomel:
- Mycket bra stämning i den lilla svenska truppen, som utöver Simon och Alva som aktiva består av Anders Kingstedt (förbundskapten) samt Anish Gupta och Simika Kojic.
- Arrangemanget och själv inomhus-anläggningen är verkligen bra.- Hotellet lämnar rätt mycket att önska, och främst vegetarianen kämpar med att få mat...
- Vi saknar rätt många länder, t ex Italien och Frankrike, och ryktet gör gällande att den Grekiska truppen inte fick inrese-visum!

Men, som sagt, ur ett svenskt perspektiv har EM så här långt varit lyckat!

Skribent: Anders Kingstedt
Epost: Adressen Gömd

 Tecken inom idrott 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info