Hoppa till sidans innehåll

Svenska Dövidrottsgalan 2015

11 MAJ 2015 11:19
Den 9:e maj klockan 18:00 öppnades portarna till Svenska Dövidrottsgalan 2015 i Jönköping. Priser delades ut för år 2013 och 2014 i totalt 10 olika kategorier.
  • Skapad: 11 MAJ 2015 11:19

Här är kvällens pristagare:

 

 

Årets ungdomsidrottare 2013

TheodorThor

Theodor Thor, spjut.

 

Motivering:

Theodor tog brons i spjutfinalen i Deaflympics i Sofia, Bulgarien med 63.05 meter. Han har även världsrekordet i spjut för juniorer. Theodor deltog även i senior-SM i Borås där han kom på en fin femteplats bland Sverigeeliten i spjut med 66.36 m.

 

 

Årets idrottsledare 2013

Lars-ErikCarlsson

Lars-Erik Carlsson, bowling.

 

Motivering:
Lars-Erik tilldelas priset för sina insatser som ledare i SDI bowling där både herr- och damlandslagen tagit ytterligare kliv i utvecklingen och etablerat sig som en toppnation internationellt. Sverige tog hem tre medaljer i Deaflympics i Sofia, Bulgarien. 

 

 

 

Årets Idrottsklubb 2013

Ann-LeeKlubb
UIF Viljan, Ann-Lee Klubb, ordförande.

 

Motivering:

UIF Viljans engagemang och utveckling har under året varit fantastisk. På kort tid har verksamheten växt genom ökat medlemsantal. Man deltog även för första gången i Svenska Dövidrottsspelen i Stockholm.


 

 

Årets idrottare 2013

AntonElofsson
Anton Elofsson, bowling.

 

Motivering:

Anton, 22 år gammal, tog guld i lag tillsammans med Fredric Flink, silver i stegfinalen och brons individuellt i Deaflympics i Sofia, Bulgarien. Anton tillhör den absoluta toppnivån i bowling för döva och fick Radiosportens pris ”Årets stjärnskott” för sina insatser. 


 

 

Folksams ungdomsidrottledarstipendium 2013

Nicholas Klubb UIF

Nicolas Klubb, ungdomsidrottsledare.

 

Motivering:

Nicolas är en förebild för ungdomarna i Vänerskolan i Vänersborg. Han har visat ett fint ledarskap och gjort fina insatser som ungdomsledare både på och utanför planen. Han peppar ungdomarna till att börja träna och hålla igång med idrott genom Ungdomsidrottsföreningen Viljan.

 

 

 

 

 

Årets ungdomsidrottare 2014

NabilTebibel

Nabil Tebibel, ungdomsidrottare.

 

Motivering:

Nabil, född 1994, är lagkapten i det svenska landslaget i både fotboll och futsal. Som spelare har han en stark vilja med bra teknik och snabbhet. Nabil har en spännande utveckling framför sig, och som nyckelspelare har han bidragit till fotbollslandslagets framgångar i EM-kvalet

 

 

 

Årets idrottsledare 2014

ConnyBaath

Conny Bååth, idrottsledare.

 

Motivering:

Conny har gjort fina insatser i det svenska herrlandslaget i fotboll som nu har kvalat in till EM-slutspelet i tyska Hannover sommaren 2015. I EM-kvalet besegrades Belgien med 1-0 och sen blev det oavgjort mot Storbritannien med 1-1. IK Hephata vann också sin serie i Stockholm med uppflyttning till nästa säsong. Conny som tränare har inte förlorat en enda tävlingsmatch på hela säsongen 2014.

 

 

 

Årets idrottsklubb 2014 CharlotteGustavsson

IK Hephata, Charlotte Gustavsson, ordförande.

 

Motivering:

Idrottsklubben Hephata vann upphandlingen av Stockholms stad avseende drift av Liljeholmshallarna som är en av Stockholms största idrottsangläggningar. Det är ett historiskt uppdrag.

 

 


Årets idrottare 2014

FredricFlink
Fredric Flink, bowling.

 

Motivering:

Fredric visade fint spel under EM i bowling i Österrike och vann silver individuellt. Fredric spelade dessutom hem två brons för Sverige i tremanna- och femmannalaget.

 Folksams ungdomsidrottsledarstipendium 2014

NabilTebibel2

Nabil Tebibel, ungdomsidrottsledare.

 

Motivering:

Nabil har under året visat ett fint ledarskap som assisterande förbundskapten för damlandslaget i futsal under EM-slutspelet i Sofia, Bulgarien. Nabils fina engagemang bidrog till att de svenska damerna knep den sista slutspelsplatsen för avancemang till VM i Thailand.

 

 

Stora gratulationer till alla pristagare!

 

Fotograf: Daniel Littorin

Skribent: Gabriella Pålstam

 Tecken inom idrott 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info