Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet 2018

19 MAR 2018 15:41
Här kommer information om vilka ansökningsområden som föreningar kan söka stöd för. Enligt SDI:s utvecklingsplan för verksamhetsåret 2018 som har tagits fram i samverkan med RF och SISU utbildarna har vi satt fokus på tre områden av fyra möjliga.
  • Skapad: 19 MAR 2018 15:41

Vi kommer att öppna för ansökningar i två perioder i år och tidsplanen för dessa perioder är 

20 mars 2018

1: a ansökningsperioden startar upp, återrapportering innan 30juni

13 augusti 2018

2: a ansökningsperioden startar upp, återrapportering 30 november

Slutet av oktober 2018

3:e ansökningsperiod kan eventuellt skapas om det finns kvar pengar ifrån föreningsstödet, det kan vara till exempel återbetalningar från period 1 och 2  eller om total beloppet ifrån ansökningar underskrider den stöd som har kommit ifrån RF:s utvecklingsstöd inom Idrottslyftet 2018.

Ansökningar skall göras inom följande tre områden, Föreningsmiljö, Träning och tävling samt Tränare och Ledare

Föreningsmiljö, område 1

Här finner man 2 delar som föreningar kan söka stöd för som är att dels rekrytera nya och unga ledare till föreningen samt att kunna behålla eldsjälar/nyckelpersoner inom föreningen."

"Möta den moderna föreningen" är begreppet för detta område som består av följande delar

Del 1

 

Här ska förening få stöd i att kunna rekrytera unga och nya personer till styrelse genom att kunna erbjuda utbildning och mentorskap till kandidaterna.

Del 2

 

För att behålla eldsjälar inom föreningar genom att kunna ge fortbildning och stöd till dessa personer.

 

Träning och tävling, område 2

I detta område kan man söka stöd i 3 olika delar för tävlingar, dels för förberedelser till Skol-SM/Ungdoms-SM och sen att förening med stöd av dövidrottdistrikt som skall arrangera Skol-SM kan söka stöd.
Även så kan förening söka stöd för att utveckla föreningsverksamheten med nya idrotter för barn och ungdomsverksamhet.

Här har vi fokus på träning och idrottsverksamhet och det finns 3 fokusområden att söka för

Del 1

Träning inför Skol SM

Föreningar som arrangerar träningar i aktuella idrotter och arrangerar andra aktiviteter kring förberedelser inför Skol-SM i samarbete med skolorna kan söka stöd i Idrottslyftet. 

Del 2

Utveckla arrangemanget kring Skol-SM

Föreningar som i samverkan med distrikt som skall arrangera Skol-SM, kan söka medel för deras arrangemang med att utveckla en modellbeskrivning för föreningar arbetsprocess kring Skol-SM framöver.

Del 3:1 

Utveckla föreningsverksamheterna

En utökad idrottsverksamhet för döva och hörselskadade barn för nya idrotter för föreningsverksamhet och att ordna idrotts- och breddläger inom de individuella idrotterna.

Del 3:2

Utveckla föreningsverksamheterna

Att stödja föreningar inom Örebro att kunna ta in ungdomar som flyttar till Riksgymnasiet för Döva så dessa kan ansöka om stöd till rekrytering och att på så sätt kunna se till att elever kan börja eller fortsätta med ett idrottutövande.

 

Område 3, Tränare och ledare

I detta område finns det tre delar inom begreppet ”Teckenspråkiga utbildare” som man kan söka för och dessa är att hitta samverkan med andra dövidrottsföreningar för gemensamma utbildningsträffar, kunna erbjuda idrottspecifik utbildning för ledare och tränare i förening, och att kunna utbilda ledare/tränare till att bli teckenspråkiga utbildare

Del 1

 

Teckenspråkiga Ledarutbildningar

 

Här kan förening söka stöd för att samverka med andra dövidrottsföreningar för att kunna erbjuda utbildningar till ledare och tränare för aktuella föreningar

Del 2

 

Teckenspråkiga Ledarutbildningar

 

Här kan föreningar kunna söka stöd för att erbjuda stegutbildningar inom specifikt idrottsgren för att få en nivå med de kunskapskrav som specialidrottsförbunden har på sina ledare genom att samverka med specialidrottsförbundets utbildningsorgan.

Del 3 

 

Teckenspråkiga Ledarutbildningar

 

Vi vill kunna se till att olika utbildningar som erbjuds inom olika organisationer, som specialidrottsförbund och distrikt, skall kunna finnas tillhanda med teckenspråkiga kursledare, som kommer ifrån medlemsföreningar.

 

Anläggning, område 4 

Som är det fjärde området inom den generella utvecklingsplan för alla förbund, har vi inte valt att ta med in i vår utvecklingsplan, då våra föreningar ej äger förläggningar.

 

 

 

 

 

 

Skribent: Kenneth Lundh
Epost: Adressen Gömd

 Tecken inom idrott 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info