Hoppa till sidans innehåll

DSK Dalir arrangerar historiskt Bowling-SM till helgen

25 APR 2019 15:04
Under helgen som kommer, 27-28 April, blir det dubbla historiska milstolpar i Svensk Dövbowling. För första gången någonsin arrangerar DSK Dalir ett Bowling-SM samtidigt som det blir det 50:e mästerskapet i historien.
  • Uppdaterad: 25 APR 2019 15:04

Totalt kommer 38 herrar och 13 damer till Mora under helgen för att slåss om titeln som bästa individuella bowlingsspelare i Sverige. Under lördagen är det kvalspel med tre olika starttider; 9.00, 13.00 samt 17.00. De 16 bästa herrar och 8 damer efter 8 serier går vidare till finalspel som börjar klockan 9 under söndagen. De fyra bästa under söndagens finalspel går då vidare till stegfinal där vinnarna koras till Svenska Mästare! 

Oljeprofilen under helgen kommer vara Kegel Sport Series - ABBEY ROAD - 3540 (uL)

 

Samtliga spelare & förening på respektive starttider

 

DSK Dalir bowlingssektion bildades år 2016 med endast två aktiva bowlare som ville delta i Bowling-SM, nu har sektionen utvecklats rejält och utökats till 11 aktiva som tränar regelbundet samtidigt som de deltar i Klotjakten (motsvarande Korpserie). DSK Dalir har önskat att få arrangera Bowling-SM och fick till detta år, det kommer bli en mycket bra helg med ett fint arrangemang. 

DSK Dalir har ett nära samarbete med Mora Parken (www.moraparken.se) där Bowling-SM kommer genomföras. Mora Parken har hotell, camping, bowlinghall och ligger precis vid Vasaloppet, adressen dit är Parkvägen, Mora.

DSK Dalir har även bjudit in Peter Sainio från Stockholm som säljer Bowlingklot till extra bra priser under helgen. Specialklot kommer finnas och det finns även möjlighet till klotborrning, passa på att ta chansen och fynda!

 

Liveresultat för tävlingen kommer finnas, länken kommer läggas upp på DSK Dalir facebooksida - se till att gilla sidan för att snabbt få upp länken! DSK Dalir kommer även lägga upp resultatet efter lördagens kvalspel under kvällen så ni kommer få veta vilka som går vidare till finalspel! 

 

Varmt välkomna till det vackra Dalarna! 

Skribent: David Eriksson, DSK Dalir
Epost: Adressen Gömd

 Tecken inom idrott 

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info