Hoppa till sidans innehåll

Sverige går in för gruppseger!

24 MAJ 2018 11:39
På fredagsmorgon reser det svenska fotbollslandslaget till Dublin, Irland för att spela den sista gruppspelsmatchen i EM-kvalet på lördag 26/5 klockan 13.00. Europamästerskapet blir i Kreta, Grekland 22 juni-6 juli 2019.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 13:16

EM kvalet för Sverige började med en 1–0 seger hemma mot Kroatien inför en storpublik på Grimsta IP i höstas. Den andra matchen i gruppsspelet spelades mellan Kroatien och Irland i Zagreb den 28 april och slutade 2-2 efter att irländarna hämtat upp ett 0-2 underläge. Resultatet innebär att Sverige är klara för EM då Sverige som sämst kan bli tvåa i gruppen - både ettan och tvåan är direktkvaliciferade medan trean får spela playoff mot andra grupptreor under hösten 2018.

 

All resultat från kvalspelet samt tabellerna hittar ni på följande adress: https://www.edso.eu/2017/08/14/9th-ec-football-2019-qualification-matches-2017-2018/

 

Matchen är nu av en större betydelse för Irland och Kroatien då Irlands resultat mot oss avgör vilken av nationerna som blir direktkvalificerade till EM, för Sveriges del är det mer av prestige och att vi nu går för gruppsegern. Dock finns det något viktigt vi också spelar om - rankingspoäng som kan ge oss gynnsama lottningar på sikt.

Sverige är idag rankade på plats nio medan Irland ligger strax bakom oss på tionde plats av totalt tjugotre nationer på listan. Leder gör regerande mästarna Turkiet, rakningen i helhet och tidigare rankningar hittar ni här: https://www.edso.eu/2014/01/29/the-football-ranking/

 

Landslaget har under våren haft två läger där man förberett spelarna inför kommande kvalet och efter det senaste lägret så har förbundskapten Conny Bååth tagit ut följande trupp:

 

John Novak, IK Surd

Igor Sapega, IK Hephata

 

Nabil Tebibel, IK Hephata

Elias Tebibel, IK Hephata

Peter Delin, IK Hephata

Romel Belcher, IK Hephata

Albert Boklund, IK Hephata

Pa Ceesay, IK Hephata

Oliver Rasinaho, IK Hephata

Ali Attar, IK Hephata

Tim Widmark, IF Nerike

Edward Nyman, IF Nerike

Elias Dillner, IK Virtus

Alexander Neverland, IK Surd

Adam Neverland, IK Surd

Aleksandar Skovin, IK Surd

 

Ledarstab:

Conny Bååth, Förbundskapten

Adrian Whale, ass. förbundskapten

Kristoffer ”Jesse” Kindbom, coach

Michael Åkerberg, Målvaktstränare

Mirza Kavazovic, Lagledare

Philip Sjöberg, Materialansvarig

Christian Forsberg, Naprapat

 

Det har under våren blivit lite förändringar i ledarstaben. Posten som materialansvarig har varit vakant ett tag sen Michael Skarborn tackat för sig. Efter varma rekommendationer av spelarna har vi nu tagit in Philip Sjöberg som ny materialansvarig och resan till Irland blir hans debut i fotbollslandslaget. Dock är han inte gröngöling i sammanhanget då han redan är materialansvarig hos herrlandslaget i futsal.

Vår ordinarie fysioterapeut Tomas Andersson har inte kunnat vara närvarande under landslagets samlingar under våren p.g.a ökade uppdrag hos förbundet i och med hans uppdrag som ledamot hos förbundsstyrelsen så vi har nu specifikt inför kvalet mot Irland kommit överens med naprapaten Christian Forsberg som kommer att jobba med laget under helgen.

Förbundets utsände Therese Rollvén kommer att jobba med mediebevakningen av matchen och det är i dagsläget inte klart huruvida det blir livesänding eller inte. Följ förbundet medier på facebook och webbsida för vidare upplysningar.

HEJA SVERIGE! 

Skribent: Henrik Rangfeldt / Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrott
Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info