Hoppa till sidans innehåll

Svensk Dövfotboll startar upp damlandslag igen!

10 SEP 2018 08:31
  • Skapad: 10 SEP 2018 08:31

Vi kan med glädje meddela att vi nu fått klartecken från Idrottsutskottet att sätta igång ett damlandslag i fotboll som kommer att ha kommande Europamästerskapet år 2019 i Kreta som första mål.

I med att det inte finns kvalspel på damsidan så har vi fått tillåtelse att anmäla laget till kommande Europamästerskapet som blir lagets första möjlighet att mäta sig internationellt. Herrarna kunde som bekant börja tidigare i kvalet. Tillåtelsen är dock till en viss del villkorat, förutsättningarna för att få åka dit är att laget och organisationen följer det väntade utveckling under våren. Vi utvecklar vad det innebär senare här.

Processen sattes igång i våras där vi började samtala med en mindre grupp av intresserade spelare där vi senare genomförde en skriftlig undersökning och resultatet var att det finns förutsättningar att genomföra en landslagssatsning på damsidan. Vi har också identifierat att det börjar komma fram yngre tjejer som vill satsa på sporten. För att kunna stimulera en satsning högre upp i åldrarna ansåg vi det nödvändigt att det finns ett mål som alla spelare kan jobba mot likt som det funkat på herrsidan.

Resultatet av enkäten har nu satt ribban för spelarnas satsning på fotbollen och det är vad man menar med att man ska följa den väntade utvecklingen under våren. Vi förutsätter nu att man följer vad man sagt i enkäten och går det vägen så kommer det att bli en mycket spännande återstart för damfotbollen hos oss.

Satsningen kommer att bli lite annorlunda mot vad det sett ut på herrsidan där man kunnat jobba med en större bredd. Här måste vi tänka annorlunda på tanke hur det idag ser ut inom dövfotbollen på damsidan.  Vi kommer istället att jobba med en smalare trupp, på sikt ska det stimulera ett ökat bredd i fotbollen på damsidan precis som det gjort på herrsidan där vi idag har två landslag.

Vad som händer nu är att vi under hösten kommer att jobba med att sätta ihop ett team som ska jobba med damlandslaget. Första samlingen kommer att ske snart efter årsskiftet när futsalens säsong är klar.

Är du en fotbollsspelare som inte haft kontakt med oss under våren/sommaren när vi började vår process samt att du också vill vara med på den här satsningen så är du mycket välkommen att ta kontakt med mig på This is a mailto link.

 

Henrik Rangfeldt

Huvudansvarig
Dövfotboll

Skribent: Henrik Rangfeldt
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrott
Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info