Hoppa till sidans innehåll

Skön svensk vinst mot Kroatien

2017-10-01 11:15
Inför en stor publik med 472 åskådare på Grimsta idrottsplats utanför Stockholm vann Sverige måstematchen mot Kroatien med 1-0 efter mål av lagkaptenen Nabil Tebibel. En seger som kunde ha blivit större än så.
  • Uppdaterad: 2017-10-03 08:25

Bild: Sverige. Bakre raden fr.v: Aleksandar Skovin, Elias Tebibel, Adam Neverland, Romel Belcher, Edward Nyman och Nabil Tebibel. Främre raden, fr.v: Albert Boklund, Peter Delin, John Novak, Jacob Genberg och Alexander Neverland. 

Sverige ställde upp med en liten rotation i startelvan, då Sverige hade några viktiga spelare skadade. I dagens match saknades anfallarna Ali Attar, Jacob Masso och Rekar Essa samt målvakten Elias Johanson. Istället fick vi se unge Aleksandar Skovin på vänstermittfältet göra en stormatch. Som han sprang och slet! Elias Tebibel var ensam anfallare och fick många superchanser att sätta. Han var riktigt farlig för kroaterna.

Den svenska startelvan: John Novak –  Peter Delin, Adam Neverland, Romel Belcher, Albert Boklund – Jacob Genberg, Nabil Tebibel, Edward Nyman, Alexander Neverland, Aleksandar Skovin – Elias Tebibel.

I matchens inledning sätter Sverige direkt fart på matchen och får styra långa stunder av matchen. I 20:e minuten hittar Alex Neverland Adam Neverland som får en nickchans mot mål. Man hittar en bra formation av bröderna Neverland, bröderna Tebibel och Aleksandar Skovin som ständigt är hot mot kroaterna. Det blir många frisparkar till Sveriges favör och likaså många hörnor, som tyvärr inte resulterar i något mål för svensk del. Dessutom är det endast Sverige som skapar chanser. Kroatien har inte mycket att säga till om. Däremot gör de ett bra defensivt arbete mot Sverige. Den största svenska målchansen är i 40:e minuten där Alex Neverland kör en långboll mot Alek Skovin som genom bröderna Tebibel får Jacob Genberg fri som missar en öppen chans mot mål. Första halvlek går till Sverige som har matchen under kontroll.


Unge Aleksandar Skovin gör en stormatch.

I halvlek pratar vi med assisterande förbundskapten Adrian Whale som säger att Kroatien spelar defensivt smart. - Sverige måste i andra halvlek spela med mer tålamod och ha en högre press.

I andra halvlek börjar Sverige pressa fram, men det resulterar i att Kroatien några gånger får fria lägen. I 54:e minuten blir en kroat ensam med John Novak som gör en säker räddning. Sverige prövar sen en likadan variant som i första halvlek, Alex Neverland till Skovin som fintar en kroat och gör sig fri långt bort på vänstra sidan vid målet och passar till Elias Tebibel som missar ett ganska klart läge att peta bollen i mål. Men det skulle visa sig minuterna senare då tålamodet till sist ger resultat.

Ett snyggt genomdrag av Adam Neverland som kör en långboll till Skovin, alltid på alerten, och vänder på sin försvarare och går igenom och kör en passning mot Nabil Tebibel som petar bollen rakt i mål! 1-0 till Sverige i 68:e minuten. Ett efterlängtat mål och ett välförtjänt sådant efter alla chanser man haft hela matchen igenom.


Nabil Tebibel jublar efter att ha satt 1-0.

Skovin får ännu en chans i 82:a minuten där han kommer helt fri mot den kroatiska målvakten, men väljer att dribbla längre bort för att passa till Elias Tebibel. De sista 10 minuterna spelar Sverige lite mer defensivt för att behålla ledningen. Kroatien får en farlig chans i 88:e minuten, men vi har väggen Novak som har stenkoll och räddar.

En skön svensk vinst. Sverige är helt klart det bättre laget. Elias Tebibel får bära ett stort ansvar i anfallet som ensam anfallare och gör det riktigt bra. Mittbackskombinationen Romel Belcher och Adam Neverland verkar vara ett bra val. Alexander Neverland dirigerar mittfältet tillsammans med Nabil Tebibel och Edward Nyman med säkert spel. En fröjd var det att se Aleksandar Skovin ta plats och jobba stenhårt hela matchen igenom.

Förbundskapten Conny Bååth är mycket nöjd med matchen med tanke på förutsättningarna laget hade med skador. – Vi var helt klart det bättre laget och det var viktigt att vi spelade med tålamod. Det gjorde vi till slut. Det viktigaste var att vi fick tre poäng!


Det svenska laget fick stort stöd av publiken.

Nästa match blir mot Irland den 26 maj 2018 på bortaplan. Kroatien möter Irland hemma i april. Ettan och tvåan i gruppen går automatiskt vidare till EM medan de bästa treorna får kvala. EM spelas i Kreta, Grekland 2019. Och dit ska vi! En match avklarad, en match kvar!

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrottSDI:s 100 årshemsida

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info