Hoppa till sidans innehåll

Karmgård lämnar ordförandeposten hos SDI

25 APR 2018 16:03
Förbundsordförande Sven-Emil Karmgård har beslutat sig för att lämna sin post som ordförande till kommande representantskapsmöte i Leksand i maj.
  • Uppdaterad: 25 APR 2018 16:04

Sven-Emil valdes in som förbundskassör vid en extra förbundsstämma i oktober 2016 och senare som förbundsordförande vid förbundsstämman 2017 med uppgifter att göra en mindre omorganisation där förbundets ekonomi behövde ses över, utveckla system och rutiner både kring ekonomi/bokföring samt personal/kansli. Han hade också som mål att under sin mandatperiod höja anslaget till idrottsutskottet och landslagen. När det gäller personal/kansli, så var omstrukturering av och nyrekrytering till förbundskansliet ett tredje mål han hade. Dessa mål är nu uppnådda, och därför känns det rätt att nu lämna förbundsstyrelsen med gott samvete, enligt Sven-Emil.

Vidare är en annan anledning att Sven-Emil till vardags arbetar som kanslichef för IK Hephata, en av förbundets större medlemsföreningar och han vill säkerställa att det inte uppstår diskussioner om eventuella intressekonflikter.


Sven-Emil Karmgård

”Det har varit väldigt roligt att jobba med alla dessa frågor hittills och nu är det dags att ägna mera tid åt min familj och mitt arbete. Dövidrotten – och SDI – kommer jag naturligtvis inte att lämna helt och hållet! Det skulle inte heller förvåna mig om jag kommer tillbaka i någon annan roll inom förbundet lite längre fram.” säger Sven-Emil.


Anders Johansson

Styrelseledamot Anders Johansson har samtidigt meddelat att han av personliga skäl också lämnar förbundsstyrelsen vid representantskapsmötet.

Förbundet kommer att tacka av Sven-Emil och Anders på representantskapsmötet som sker den 18–20 maj i Leksand för deras insatser inom svensk dövidrott.

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrott
Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info