Hoppa till sidans innehåll

GOLF-SM: Mia Önell och Gustav Wahlgren blev svenska mästare

2017-08-15 13:09
Nu är 2017 års golf-SM för döva och hörselskadade färdigspelat. Helgen den 12-13 augusti deltog totalt 35 spelare i de olika klasserna i tävlingarna på Eslöv Golfklubb.
  • Uppdaterad: 2017-08-15 13:09

Bildtext: Segraren Gustav Wahlgren i herrklassen. Foto: Ronnie Sandgren.

Skåne bjöd på omväxlande väder med klass 1 varning för åska och kraftiga regnskurar. Detta klarade vi oss ifrån men vi fick regnskurar på lördagen och sol och 10–12 sekundmeter blåst på söndagen. Det var många som hade det besvärligt i vinden på söndagen. Så är det att spela golf i Skåne. Det blåser alltid!

Eslövs golfklubb bjöd på en fantastisk golfbana och som vanligt mat från en av Sveriges bästa golfrestauranger. För undertecknad som har varit medlem i klubben i snart 40 år kan jag knappt komma ihåg att banan varit i bättre skick än nu. Ett stort tack till klubben och banpersonalen för detta. Arrangemanget flöt på bra och alla kämpade med att hålla speltempot.

I damklassen vann Mia Önell före Karina Johansson och Johanna Mesch på tredje plats. Detta år hade vi sex deltagare i damklassen, varav Lena Wänerskär som tolk, spelade utom tävlan. Det var väldigt roligt att så många damer ställde upp. Vi hoppas att vi kan locka ytterligare damer att ställa upp i framtiden. 

I herrklassen segrade Gustav Wahlgren för tredje gången före Hans Rimberg och Gustaf Lindahl på tredje plats. I år deltog 15 spelare i herrklassen.

Både damklassen och herrklassen spelar slagtävling brutto, vilket innebär att alla slag räknas och alla spelar utan handicap.

I herrarnas B-klass för de som har handicap 18,1 och högre segrade Lars Jatko med Robert Näsman på andra plats och Owe Persson på tredje. I B-klassen deltog 13 spelare.  I B-klassen spelar man s k slaggolf netto, vilket innebär att man räknar sina slag upp till max +5 per hål och sedan drar man ifrån sitt handicap.

Vi gratulerar alla på prispallen men också alla som har kämpat i två dagar i det skånska vädret.
Resultat

Nu väntar för landslaget och några ytterligare en resa till Scarborough i England den 22-29 augusti där vi ska spela European Deaf Open Golf Championship på Ganton Golf Club i North Yorkshire. Therese kommer att följa med till EM så då får ni professionell bevakning igen.

 

Skribent: Stefan Wahlgren
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrottSDI:s 100 årshemsida

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info