Hoppa till sidans innehåll

GOLF-EM: Sveriges trupp till EM i England

2017-08-16 11:26
Sverige kommer med en trupp på tio deltagare till European Deaf Open Golf Championships som spelas den 24-26 augusti på Ganton golfklubb i Yorkshire i England.
  • Uppdaterad: 2017-08-16 11:26

Den svenska truppen
Gustav Wahlgren

Gustaf Lindahl
Johan Fransson
Hans Rimberg
Patrick Forss
Johanna Mesch
Karina Johansson
Daniel Widholm
Hauke Hagedorn
Anders Johansson

Ledare: Tommy Berggren
Media: Therese Rollvén

Den svenska truppen åker den 22 augusti. Under våren har det varit flertalet träningsläger där de flesta lägren förlagts till Bro Hof golfklubb i Bålsta utanför Stockholm. På dessa läger har man fått hjälp av Pro Victor Gustavsson. Den 24-26 augusti är tävlingsdagar. Starttiderna för de två första speldagarna är nu klara och kan ses i denna pdf-fil.

Europamästerskapet i England är det femte i ordningen. Gantons golfklubb var värd för Ryder Cup mellan USA och Storbritannien 1949. Dessutom är golfbanan rankad som en av världens 100 bästa golfbanor av Golf World Magazine.

I truppen har vi två VM-spelare med. Gustav Wahlgren och Johan Fransson deltog i VM som spelades i Köpenhamn, Danmark förra året. På damsidan har vi två deltagare i Karina Johansson och Johanna Mesch. Fjolårets vinnare i VM, Lydia Ingman från England finns även med i tävlingarna liksom holländskan Leonie Warringa som kom på andra plats. På herrsidan deltar inte fjolårsmästaren Allen John från Tyskland, men Paul Waring från England som kom tvåa och Steven Cafferty från Skottland som kom fyra finns med i startlistan till EM.  

Vi kommer att rapportera kontinuerligt från tävlingarna här på vår hemsida och även på våra sociala medier, instagram, där vi heter svenskdovidrott och på facebook, www.facebook.com/dovidrott.

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd
SDI Ungdom

Tecken inom idrottSDI:s 100 årshemsida

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Besöksadress:
Mejerivägen 4
117 43 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info